Gözenekli deri probleminin sebebi nedir?

Gözenek aslında tüm vücudumuzun derisini kaplayan ve her bölgesinde bulunan vücut sıvılarının boşaltımını sağlayan minik yollardır. Normal şartlar altında gözeneklerden vücut sıvıları ter veya sebum ( yağ) atılımı yapılır. Ancak uygun cilt bakım ve temizliğinin yapılmaması , korunmadan güneşe maruz kalmak , sigara ve alkol tüketimi ve hatta yağlı beslenmek gözeneklerin genişlemesine, normaldan daha fazla gözle görülür olmasına sebep olur.  Yani aslında gözeneklerin varlığı değil, büyümüş gözeneklerin varlığı estetik görünüm açısından sorun yaratır, cilt ışığı doğru yansıtamaz ve pürüzsüzlüğünü kaybeder ve engebeli görünür.

Cilt yenileme ve gözenek sıkılaştırma tedavilerinde farklı yöntemler sıralanabilir. IPL veya Fraksiyonel Lazer uygulamaları ile gözenek sıkılaştırma ve cilde aydınlık kazandırmak hem mümkün hem de teknolojinin sayesinde kolay. IPL yoğunlaştırılmış ışık demeti anlamına gelir. Farklı deri katmanlarına istenilen ölçüde etki edilir. Cilt sıkılaştırmak ve  leke gidermek için kullanılır.. Gönderilen enerji ile pigment parçalanıp , yok olur. Cilt üzerine herhangi bir zarar vermeden deri altını hedefleyen bu enerji cilt yüzeyinde de hafif ısı etkisi yaratır.  Fibroblast uyarımı ve kolajen artışı sağlanır. Gözeneklerde hemen bir seans sonrasında bile göze görülür daralma gözlenir.. 

Fraksiyonel lazer ile cilt sıkılaştırma yöntemi ne zaman tercih edilir?

Fraksiyonel lazer yine gözenek sıkılaştırmak, derin akne izlerini gidermek ve kırışıklık yok etmek için kullanılan diğer  bir lazer yöntemidir. IPL’den daha agresif olup daha zorlu durumlarda cilt yenilemek için tercih edilir. Yağlı cilt kondisyonundan dolayı gelişen derin gözenekler, yaşlanmaya bağlı kırışıklıklar, vücut çatlakları , ameliyat izlerinin giderilmesinde kullanılır. Fraksiyonel Er- Glass lazer,  derinin alt katmanlarındaki su moleküllerini hedefler, deride yüksek enerjili mikro ışınlar ile dar ve derin ısıtılmış mikro kolonlar oluşturur. Deride oluşturulan bu mikro kolonlar doğal yara iyileşme sürecini başlatır , ciltteki ton farkını eşitler , leke ve kırışıklıklar giderir. 

Fraksiyonel lazer veya IPL ne sıklıkla yapılmalı?

Her iki lazer yöntem ile yapılan gözenek sıkılaştırma, cilt tonu eşitleme ve cilt sıkılaştırma tedavilerinde 3 -4 haftalık aralıklar ile birkaç dizi tedavi gereklidir. Uygulamaların genellikle yaz sonrası , güneş ışınlarının yoğun olmadığı dönemlerde yapılması tercih edilir. Yani bu dönemler tedavi için en uygun dönem diyebiliriz.

Uygulama süresi ne kadar?

Lazer uygulamaları kısa süren işlemlerdir. Ortalama 15- 20 dklık bir işlemdir .İşlemler sonrası kullanılan birkaç yatıştırıcı ürün ile  kişiler günlük yaşantılarına rahatlıkla devam edebilirler.