MALZEMELER:
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
200 gr labne peyniri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun suyu
1 adet limonun kabuğu rendesi
1 su bardağı toz fındık
9 yemek kaşığı un
YAPILIŞI:
Yumurtaları toz şeker ile birlikte,köpürene kadar mikserle çırpın.
Toz malzemeler hariç diğerlerini sırayla ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek fındık tozu ile karıştırarak yavaş yavaş karışıma ekleyin.
Ortası delik kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
Kek hamurunu kalıba boşaltın.
180 derece de ısıtılmış fırında üzeri pembe olacak şekilde (takribi 40dak.) pişirin.
Fırın ayarları değişebileceği için kürdan kontrolu yapın.
Kekiniz piştikten sonra ıslak bir bez üzerine çıkarın ve üzerini bir örtü ile örterek soğumaya bırakın. Kekiniz soğuyunca servis tabağına ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.