MALZEMELER:
1 ad.orta büyüklükte kuzu gömleği
İÇ PİLAV İÇİN:
2 su bardağı baldo pirinç
2 ad kuru soğan
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
300 gr. kuşbaşı doğranmış ciğer
2 yemek kaşığı iç badem
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
6 dal maydanoz + dereotu + taze nane ( kuru nane koyacaksanız 1 çay kaş.)
YAPILIŞI:
Kuzu gömleğini en az yarım saat ılık su içerisinde bekletin.
Kuru soğanları küçük doğrayın ve tencereye alın.Zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.Soğanlar yumuşamaya başlayınca fıstıkları ve bademleri ekleyin.Fıstıklarda kavrulunca pirincini kuş üzümünü,baharatlarını ve tuzunu ekleyin.Bir -iki dakika birbirlerine geçmesini sağlayın.1,5 su bardağı su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
Dereoto,maydanoz ve naneyi ince doğrayın.Suyunu çeken iç pilavı ateşten indirince yeşilliklerini ekleyerek karıştırın ve ılıtın.
Bir tavada ciğeri tereyağ ile suyunu salmadan yüksek ateşte süratli bir şekilde kavurun.Ve pilava ekleyin.
Derin yuvarlak bir kaseye kuzu gömleğini yerleştirin.Kasenin kenarlarından sarksın.İç pilavı içine yerleştirin.Yanlardan sarkan kısımlarıda üstüne kapatın.
180 derece de ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..