MALZEMELER:

1 kg taze mini patates

650 gr. kuzu kuşbaşı et

2 yemek kaşığı domates püresi

1 adet kuru soğan

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

Mini boy patatesleri soğuk su ile yıkayın ve tencereye alın. Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyerek 5 dakika haşlayın. (hafif haşlanmış olacak) Ateşten indirdikten sonra süzün ve kabuklarını soyun.

Eti düdüklü tencereye alın ve zeytinyağ ilavesiyle orta ateşte kavurmaya başlayın. Etlerin rengi dönerek suyunu bırakınca kavurmaya devam edin ve suyunu tekrar çektirin. Bu arada kuru soğanı küçük doğrayın. Suyunu çeken etlere soğanı ekleyin. Tuzunu, karabiberini ekleyerek soğanlarla birlikte de 5 dakika kavurun. Domates püresini ve suyunu ilave ederek kapağını kapatın. 25 dakika orta ateşte pişirin. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri bir tavaya alın ve tereyağ ekleyerek üstleri kabuk tutana kadar kavurun. (patateslerin dağılmaması için tavayı sallayarak kavurun)

Pişirdiğiniz etleri bir tencereye boşaltın ve tavada kavurduğunuz patatesleri ekleyin. 5 dakika birlikte, orta ateşte pişirin.

Yemeğiniz servise hazır.

Afiyet olsun.