Merhaba Sevgili Okurlarım..
Küçük okuyucularım da varmış benim meğer. Hep büyüklere yazıyorsunuz bize de yazar mısınız? Diye ricada bulundular. Bende onlar için okulların açıldığı şu ilk günlerde Kurşun Kalemin Hikâyesini anlatmak istiyorum. Peki, hiç kurşun kalem ile hayatı karşılaştırdınız mı?
Ninesini bir mektup yazarken izleyen çocuk sordu: -Yaşadıklarımız için bir hikâye mi yazıyorsun? Yoksa benim hakkımda mı?
Ninesi yazmayı kesti ve torununa şöyle dedi: - Aslında, senin hakkında yazıyorum. Fakat kelimelerden daha önemlisi, kullandığım Kurşun Kalem. Umarım büyüdüğünde sen de bu kurşun kalem gibi olursun. Çocuk merakla kurşun kaleme baktı. Özel bir kalem gibi görünmüyordu. -Fakat daha önce gördüğüm diğer kurşun kalemler ile aynı!- Bu, senin nasıl baktığın ile alakalı.
Kurşun Kalemin 5 önemli özelliği vardır ki sen onlara sıkıca tutunduğunda ömrün huzur içinde geçecektir.
Birinci özellik: Harika şeyler yapabilirsin ama attığın adımları yönlendiren bir el olduğunu asla unutma.
İkinci özellik: Zaman zaman her ne yazıyorsam durmam ve kalemin ucunu açmam gerekir. Bu kaleme biraz acı çektirse de sonuçta daha sivri olmasını sağlar. Bu yüzden bazı acılara göğüs germeyi öğrenmelisin, bu acılar seni daha iyi bir insan yapar.
Üçüncü özellik: Kurşun kalem, yanlış bir şey yazdığında bunu bir silgiyle silmene her zaman olanak tanır. Yaptığımız bir şeyi sonradan düzeltmenin kötü bir şey olmadığını anlamalısın, aksine bu bizi adalet yolunda tutmaya yarayan en önemli şeylerden biridir.
Dördüncü özellik: Kurşun kalemin en önemli kısmı, kalemin yapıldığı ahşabı ya da dışarı yansıyan şekli değil, içerisinde yer alan kurşunudur. O yüzden her zaman kendi içine bakmalı, en çok onu korumalısın.
Beşinci özelliği ise her zaman bir iz bırakmasıdır. Aynı şekilde sen de hayatta yaptığın her şeyin bir iz bırakacağını bilmeli ve her hareketinin farkında olmalısın.
Hikâyemiz böyle minik okurlarım ama daha bitmedi. Kurşun Kalem ile ilgili önemli şu bilgileri de sizlerle paylaşmak istiyorum.1795 yılında birbirlerinden habersiz olarak Nicholas Jacgues Conte ve Avusturyalı Josef Hardtmuth tarafından yapıldı.
Dünyanın en uzun kurşun kalemi 15 Şubat 1998 yılında Newyork’ta yapıldı. Tam 6.24m uzunluğunda olan kalemin ağrılığı 254 kg.’dı. Ayrıca 1960’lı yıllarda NASA’nın çok büyük paralar harcayarak uzayda yazan kalemi geliştirmesine karşılık olarak, Ruslar daha çabuk ve ucuz bir çözüm bulmuşlar. Neymiş bu çözüm biliyor musunuz? “Kurşun Kalem”
Kurşun kalemin 5 önemli özelliğine sıkıca tutunmanız dileğiyle..
Sevgiyle kalın..