İslam’a göre “Kurban, kulun malını Allah’a en iyi şekilde sunmasıdır.” Kurban şefkat, merhamet ve adalet anlayışı ile yapılmalıdır. Kurban kesme amaçlarını kısaca sıralarsak; hayranlık, şükran, gönül alma, adak ve kefaret inancı ile yapılan ibadettir. Ama en önemlisi bu ibadet yapılırken yani, kurban kesilirken hayvana zarar vermemek, onu incitmemek hayvana şefkat ve merhametle davranmaktır. Bir diğer önemli konu ise kurbanın kesildiği alan veya çevre temiz olmalı ve de temiz tutulmalıdır. Çünkü her kurban bayramında kurban edilecek hayvanlara yapılan işkenceler ve kurban sonrası ülkemizin küçük büyük her şehirlerinde kan ve pislik deryası haline gelmiş görüntülere dayanmak mümkün olmuyor. Dahası bu görüntüler sonrası insan ister istemez de olsa nerede temizliği emreden “İslami inanç mensupları” dememek elden değil.” İşte bu pis görüntüler oluşmasın diye; ülkemin insanı dünya tarafından kötü tanınmasın diye; belediyelerin, en kolay ve en sağlıklı bir halde kurban kesimi gereken “kurban kesim yerleri” için neler yapmaları gerektiğini yazmaktan kendimi alıkoyamdım. 
Hepimizin bildiği gibi kanunlarımız belediyelere, çöplerin alınması ve sokakların temizlenmesini görev olarak vermiştir. Bu görev karşılığın da belediyelere çevre vergisi ve de emlak vergisi öderiz Ayrıca her kentimizdeki kanunlar belediyeler halkın yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını daha ucuza, daha sağlıklı ve daha kolay karşılamak için Pazar yerleri gösterme yetkisini de vermiştir.  İşte buna dayanarak diyorum ki; belediyeler  “kurban kesim” yerlerini de göstermek zorunda olmalıdır. Bin yıldır Müslüman olan bu ülke insanına bu güzel hizmetlerin bir an önce yerine getirilmesi için hükümetlerinde bu projeleri bir an önce başlatması hatta bitirmesi gerekmektedir. Çünkü bu sistemin kurulması ile hem İslâm dinin emri olan  “temizlik imandan gelir “ ilkesine uygun olacaktır. Hem de halkının inancına saygı duyan bir devlet olarak sağlıklı ve çağdaş toplum olmamızın örneğini gelecek nesillere bırakmış olacaktır 
Benim önerim şu dur; her il ve ilçe merkezlerindeki Nikâh Salonu, Spor Kompleksleri,  Spor –Futbol- Statları, Belediye Katlı Otoparkları, Belediye Kültür Merkezleri ve de Sabit Pazarlar örneğinden olduğu gibi “Belediye Kurban Kesim Merkezleri” de olabilir. Bu merkezler de kurbanlar kesimini sağlıklı ve huzurlu yapmaları için belediyeler vatandaşları ücretlerle buralara ulaştırabilir. Vatandaşlar bu merkezler de, bir hafta veya birkaç gün önceden kurban kesme saatlerini alıp; belediyeler tarafından onları servislerle buralara taşıyabilir bir düzeni kurmalıdır.  Hatta bu olay yılda bir defa üç gün yaşandığı için sabit pazarlar artık ismi her ne olacak ise bir proje ile üç günlüğüne kullanılıp sonrasında yine yıllık kullanım amacı için kullanılır duruma getirilir. Ayrıca bu kurban kesim merkezlerinde ilçenin belediye başkanı ve mülki amiri ile birlikte belki sadece kurban bayramında, bayramlaşmayı burada yapabilir. Dahası eski Türk ve Müslüman geleneği olarak bu merkezlerde kurban etleri ile yemekler yapılıp bayramlaşma esnasında halka dağıtılabilir. Böylece bu büyük merkezlerde kurban ibadetini yerine getirmek isteyen insanlarda huzur içinde bayramı yaşamış olurlar. İlçedeki sosyo-ekonomik dayanışma İslâm’ın emrettiği kardeşliği de pekiştirmiş olurlar. Bu söylediğim önerinin bir kısmı belki Türkiye’de birkaç belediye yapıyor ama kesinlikle ve kesinlikle yetersiz kalıyor.         
İnşallah bu önerim ilgi görür de bu yıl yine halkımıza ve dünyaya rezil olmayız. Bu söylediğim öneriler inşallah, yerel ve mülki yönetimler tarafında ciddiye alınır da önümüzdeki bayramda belki de bir sonraki yıllarda faaliyete geçirilir de; bizlerde kansız, kokusuz bir bayram yapmanın zevkine varmış oluruz.