ANTALYA -  Yoğun ilgi nedeniyle 12 ay sürmesi kararlaştırılan 9. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, dünyanın en uzun süre sergilenen kum heykel etkinliğine dönüşecek.

Global Design Art Works tarafından Lara Birlik Plajları'ndaki 10 dönümlük alanda düzenlenen festival kapsamında, 9 ülkeden 22 heykeltıraşın 15 bin ton kum kullanarak yaptığı 200 dolayında heykel sergileniyor.

Yunan mitolojisindeki Poseidon'dan Hint mitolojisindeki Ganeşa'ya kadar birçok kahraman ile dünyanın 7 harikasının kumdan heykellerinin sergilendiği festivalin, ilgili kuruluş tarafından bir yıl sürmesi kararlaştırıldı.

Festival Direktörü Cem Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 9'uncusunu düzenledikleri festivalin dünyanın en büyük 5 kum heykel etkinliğinden biri olduğunu belirtti.

Mitoloji ve dünyanın 7 harikası temasıyla bu yıl ziyaretçilere kapılarını açtıkları ilk günden bu yana yoğun ilgiyle karşılaştıklarını kaydeden Karaca, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz dönemlerdeki sayıyı aşmaya başladık ve bu grafiği daha da artıracağımızı düşünüyoruz. Yoğun ilgi nedeniyle bu yıldan itibaren kapılarımızı 12 ay ziyarete açık tutma kararı aldık ve böylece bir ilki de gerçekleştirmiş olacağız. Dünyada şu an 12 ay ziyarete açık kalan başka bir kum heykel etkinliği yok. Bu boyuttaki kum heykel etkinlikleri 3 ila 6 ay sürüyor."