İSTANBUL - TRT'de bugün ilk bölümü yayınlanacak "Yedi Güzel Adam" dizisinin galası, kurumun Tepebaşı'ndaki binasında gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, galada yaptığı konuşmada, burada bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Ülkemizde birçok film ve dizi var. Bunların hepsinin Türkiye'nin bir hikayesi olduğunu biliyoruz. Bu önemli dizi de hem Kahramanmaraş açısından hem de şehre değer ve ruh veren insanlar açısından çok önemli mesajlar içeriyor. Bu önemli öyküyü Türkiye'nin tekrar gündemine getirme sorumluluğu tabii ki TRT'ye nasip oldu. Bu da çok kayda değer bir şey" ifadelerini kullandı.

Proje kendisine ulaştırıldığında diziyle ilgili geniş bilgi topladığını söyleyen Çelik, "Aziz kardeşim Mahir Ünal bana bu projeyi getirdiğinde, Maraş'taki kendi edebi varlıklarına gösterdikleri hassasiyeti görünce kendisine şunu söyledim; 'Türkiye'nin birçok yerinde askere gitmeyene kız vermezler. Maraş'ta da herhalde bu 7 güzel adamdan şiir okumayana kız vermezler' dedim" şeklinde konuştu.

Çelik, bunun Türkiye'nin her yeri için geçerli olduğunu vurgulayarak, "Eğer biz kültürel ve manevi varlığımızı bir kenara bırakırsak, devlet olarak ayakta kalmamız da mümkün değildir. Hangi devlet ki kültürel varlığını ayakta ve zirvede tutmuştur, devlet bazen zaafa düşer bazen güçlüdür ama kültürel varlığını ayakta tutan toplumlar ebediyete kadar ayakta kalır. Çünkü devletin manevi varlığını oluşturan kültürdür" dedi.

Gecede, "Yedi Güzel Adam"ın ilk bölümü, 25 dakika olarak sinema filmi formatında gösterildi. Dizi oyuncularının tek tek kendilerini tanıttığı gala, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Galaya, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti milletvekili Metin Metiner ile gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. 

Uraz Kaygılaroğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy, Baran Akbulut, Kemal Uçar, İlker Kızmaz, Bora Cengiz, Mertcan Sevimli, Şahika Koldemir, Mert Asker, Pınar Gök, Hülya Şen, Durul Bazan ve Kenan Bal'ın rol aldığı, Levent Demirkale'nin yönettiği dizi, bu akşam TRT 1'de izleyiciyle buluşacak.