SARAYBOSNA - Bosna Hersek'te düzenlenen Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı başladı. 

Başkent Saraybosna'daki Skenderiya Kültür ve Spor Merkezi'nde, bu yıl 27'incisi düzenlenen fuara, 150'den fazla yayınevi katılıyor.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin de desteklediği fuarda, üniversite öğrencilerine yönelik çeşitli ders kitapları, çocuk kitapları, farklı alanlardaki mesleki yayınlar ve çeşitli dünya klasikleri yer alıyor. 

Saraybosna Kitap Fuarı'ndaki Türk standını gezen Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saraybosna'da düzenlenen fuarın son derece güzel bir etkinlik olduğunu söyledi.

Her şeyin dijital olduğu günümüzde kitabın yerinin farklı olduğunu anlatan Erginay, "Çok güzel bir faaliyet. Biz de bu sene Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimiz aracılığıyla katılım sağlıyoruz. Türkiye'nin standı bu yıl büyük stantlardan biri. Gerçekten çok güzel eserlerle katılımımız oldu. Ayrıca, Boşnakça'ya çevirisi yapılan eserlerle katılım sağlıyoruz, bu tabii ki iki ülke arasında çok önemli bir kültürel köprü, dolayısıyla teşvik ettiğimiz bir faaliyettir" ifadesini kullandı. 

Türk standında bin kitap sergileniyor

Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Soner Şahin ise Saraybosna'daki kitap fuarında "Türk Edebiyatının Dışa Açılımı" (TEDA) projesini tanıttıklarını söyledi.

Bu yıl 27'ncisi düzenlenen fuara Türkiye'nin dördüncü kez katıldığını aktaran Şahin, ''60 metrekarelik bir stantla katılıyoruz ve yaklaşık bin tane eserimiz sergileniyor. Ayrıca TEDA tarafından Boşnakça'ya çevrilmiş eserlerimiz var" diye konuştu. 

Şahin, Bosna Hersek'te geleneksel hale gelen ''Uluslararası  Saraybosna Kitap Fuarı''nda partner ülke olmak için görüşmelerin devam ettiğini belirterek, görüşmelerin başarılı olması halinde fuarın önümüzdeki yılSaraybosna Kitap Fuarı'nın partner ülkesinin Türkiye olacağını kaydetti.

Bosna Hersek'in Libris Yayınevi'nden Vedad Yusiç, bu sene fuara çeşitli dini kitaplarla katıldıklarını, hem çocuklara hem de diğer okuyuculara yönelik çok sayıda kitap sergilediklerini vurguladı. 

Bu arada, Saraybosna Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde Türkoloji Bölümü'nü okuyan öğrenciler de hocalarıyla birlikte fuardaki Türk standını gezdi. 

Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı, 27 Nisan'a kadar devam edecek.