17 Şubat 2018 Cumartesi günü Şişli  Vali Konağı  Galeri Abay’da anlamlı bir karma resim sergisi gerçekleşti. Küratörlüğünü  Berrin Aksu Hanımın yaptığı sergi açılış kokteyli akabinde aynı okul mezunu ressam arkadaşların birbirleriyle anılarını tazelemesi, günün önemine binaen çekilen resimler videolar,sohbetlerle  samimi ve hoşça vakit geçirdiğimiz güzel bir  etkinlik oldu . Açılış kokteylinde konuklara galeri sahibi Ayşegül Hanım tarafından katılım teşekkür  belgeleri takdim edildi.

Hülya ASLAN-Merhaba Ayşegül Hanım sizin  sanatsever sanatçı ruhlu insancıl samimi güzel bir insan olduğunuzu  duymuştum bu gün burda bu nazik davetinizle yakından tanışmak fırsatım oldu öncelikle sanata  verdiğiniz emek için ben de  sanatsever olarak sizi tebrik ediyorum.

GALERİ  ABAY SAHİBİ -Ayşegül ABAY-Galeri Abay hedefleri doğrultusunda açılışından itibaren tüm enerjisini sanatçıları ve sanatseverleri memnun etmeye harcamaktadır. Galeri Abay  yine bir ilki gerçekleştirdi, sanatçının sanat okuluna, öğrendiklerine, anılarına, kısaca tarihe olan sadakati bu gün burda canlandı , tüm katılımcı onur konuğumuz sanatçı ressamlara sanat severlere size ve Önce Vatan Gazetesine sanata ve sanatçıya gösterdiğiniz duyarlılığa , ayrıca davetimizle  sergimize  katılımınız için çok teşekkür ederim.

Hülya ASLAN-Merhaba  Berrin Hanım bize serginin küratörü olarak aynı zamanda bir Tatbikili olarak o günleri anlatırmısınız?

Küratör-Berrin AKSU- Bir zamanlar Tatbiki Güzel Sanatlar diye bir okul vardı. Beşiktaş  Akaretlerin başında  Beşiktaş'ın merkezine yakın, Dolmabahçe Sarayı'nın ahırdan bozma binasını Tatbiki ‘ llilere sanat öğrensinler diye vermişlerdi. Ve orada sanata gönül vermiş yetenekli gençler,  nice sınavlardan geçerek adım -adım sanatçılığın zorlu yollarını hep birlikte göğüslemeye azmetmişlerdi. Biz tasarımcıydık ve mühendis sayılıyorduk, sanat öğreniyor ve sanatçı oluyorduk fakat  okul ekolümüzde yalnızca sanat değil, sanatçılık değil, aynı zamanda endüstriyel anlamda teknik bilgiler zanaatçılık, hatta işçiliğin inceliklerini ustalıkla öğrenmek yatıyordu..

Orada Aynı zamanda işçiliğini kavradığımız çoğu faaliyetin zanaatçısıydık. Yalnızca sanat Galerileri değildi mekanımız.. Nalburlar, camcılar, boyacılar, kırtasiyeler.. hatta tuhafiyeciler en sevdiğimiz mekanlardandı. İşte böyle bir okuldu, bizim okulumuz.

Hülya ASLAN- Berrin Hanım Tatbikili olmak  sanat yaşamınızda size ne gibi farklılık kazandırdı?

Küratör-Berrin AKSU-Memurluğa ilk başladığım yıllarda, mezun olduğum bu okul sayesinde devlet nezdinde mühendis kapsamında olduğumu herkesten daha fazla kıdem alırken ve bu durum maaşıma yansırken öğrenmiştim. Bu nasıl hoş bir gurur anlatmakta zorlanıyorum sanatsal bir haz.

Hülya ASLAN-Berrin Hanım bu sergi buluşmalarınız devam edecekmi?

Küratör-Berrin AKSU- Şimdi Mimar Sinan Üniversitesi'nin konservatuarına ait olan binanın her taşı bizim emeğe saygı duyan gençliğimizin ruhunu taşıyor. Tek tesellimiz ise orada yine sanat öğrenimi verilmesidir.Bizler bu  ekolün belki de tek temsilcisi olarak Tatbikili olmanın gururunu  ölene  kadar taşıyacağız.

Çünkü biz çok sevdik onu, öyle çok güzeldi , çok çok güzel. Artık hayatımızda yeni umutlar ve güzellikler dileyerek bu tatbiki sergisini, sadece ve sadece bizim gençliğimize adıyoruz ,anılarımızda hep yaşayacak.

Her yıl bu sergi buluşmalarımızı geleneksel hale getirmek istiyoruz.

Hülya ASLAN-Merhaba Kasım Bey sizi denizlerin ressamı olarak tanıyoruz denize olan sanat aşkınızı anlatırmısınız ?

Ressam -Kasım TUYGUN- Ben resim yapmaya başladığımda  hocamın deniz subayı olması belkide benim denizi sevmeme ve onu tuvalde yansıtmama  yön vermiş olabilir .

Hülya ASLAN- Kasım Bey gelecekte bir sosyal sorumluluk projeniz varmı bizimle paylaşırmısınız?

Ressam -Kasım TUYGUN-Elbette eserlerimi Deniz Müzesinde sergilemek ve sergimi denizlerin temiz bir şekilde yaşatılmasına atfetmiş olmak benim bir bakıma gelecekteki sosyal projemdir. Bunun için çalışıyorum , hayatımızın üç önemli elementinden biri olan suyun ;özellikle sanatın ve sanatçının  sosyal sorumluluğunda  ve duyarlılığında olması gerektiğine inanıyorum . Sanat buluşmalarımızın, sergilerimizin devamını sanatseverlerin ilgisini önemle rica ediyorum.

​​​​​​​

"Bir Zamanlar Tatbiki"  adlı karma sergiye katılan sanatçı ressamlar.

ALİ ALTIN

ALİ İSMAİL TÜREMEN

ALİ SİNAN ASLAN

ARZU ADLİM

AYDA ATAMAN

BERNA TÜREMEN

BERRİN AKSU

BÜLENT HAYIRLIOĞLU

CEVAT DEMİR

EMİNE FİDAN

EMİNE MİNE GÜLER

ERGİN İNAN

ESEN ERDOĞRU BAYKAL

FETHİ ÇELİK

FEVZİ KARAKOÇ

FİGEN OĞUZSOY

GÜL BIÇAKÇI

GÜLER ERTAN

HALE ŞAKAR ÜRKMEZGİL

HAMPARSUM DEMİRCİOĞLU

İBRAHİM AKINCI

JALE ERGÜL GÜNER

MEHMET ÖZER

MİNE ARASAN

MUHİTTİN KÖROĞLU

NECMİYE GÖNENLİ

NEVZAT YÜZBAŞIOĞLU

NİHAL ÖZBEK

ORHAN ALGÖK

OYA İSLİMYELİ ULUTİN

OYA ŞENER

REHA YALNIZCIK

SEMRA DURUSOY AKBULUT

SERDAR ŞENCAN

ŞERİF GÜNYAR

TAHİR DAŞTAN

VEDAT DOKER

YAVUZ DENİZ

YÜCEL DÖNMEZ

ZİYA EREL