Türkiye dünyada "mavi bayrak" sıralamasında 46 ülke arasında 3. oldu.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından, TÜRÇEV koordinasyonunda yürütülen ''Mavi Bayrak 2013'' çalışma programı sonunda Türkiye genelinde 383 plaj ve 21 marinaya "mavi bayrak" verildiğini bildirdi.

Türkiye'de geçen yıl 355 plaj, 19 marina ve 13 yatın "mavi bayrak" sahibi olduğunu hatırlatan Güngör, bu yıl elde edilen başarıyla Türkiye'nin, mavi bayrak sayısında Fransa'nın yerine geçerek üçüncülüğü elde ettiğini belirtti.

Mavi bayrağın uluslararası alanda yaygın ve en çok tanınan eko-etiket, turizm sektöründe de en yaygın kullanılan standart sembol olduğuna işaret eden Güngör, " Mavi bayrak tatil yapanlar ve tur operatörleri tarafından her geçen yıl daha fazla aranır hale geldi.Mavi bayrak sayesinde plajların güvenlik ve donanımıyla buralardaki hizmet kalitesi de arttı" dedi.

İstanbul'a "mavi bayrak" sürprizi

"Mavi bayrak"ta geçmiş yıllarda da olduğu gibi bu yıl da Antalya 197 plajla ilk sırada yer alırken, Muğla 84 plajla ikinci, İzmir 36 plajla üçüncü, Aydın 25 plajla dördüncü oldu. Balıkesir'de 19, Çanakkale'de 6 plaj, İstanbul'da 3, Tekirdağ ve Düzce'de de birer plaj "mavi bayrak" aldı.

Her geçen gün kültür ve turizmde yıldızı parlayan İstanbul ise "mavi bayrak"lı plaj sayısını arttırdı. Buna göre geçen yıl sadece Şile'de 2 "mavi bayrak"lı plaja sahip olan İstanbul'da, bu yıl yine Şile'de 1 plaj daha ödül aldı.