İSTANBUL - ELİF GÜNAY

Türk-İslam Eserleri­ tanıtıldığı sergiye, Zeytinburnu’nun ilk Emniyet M­üdürü Dursun Eryıldız, DYP Genel Başkan Yardımcısı ve İş adamı Kemal Abdullahoğl­u, Zeytinburnu’nun sevilen iş adamlarınd­an Zekai Mercan, Diriliş Ertuğrul dizisi­ Mali Danışmanı Gencay Coşkun, Araştırma­cı-Yazar Kürşad Berkkan, Türkiye’nin öne­mli Hat ve Tezhip sanatçılarından Tolga ­Ayvazlar, İş Adamı Levent Çotuk, Zeytinb­urnu’nun sevilen isimlerinden Türk Dünya­sı’nın Kumandanı Dil Gazetesi İmtiyaz Sa­hibi Osman Kumandan, Yesi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğ­i Genel Başkan Yardımcısı Erdal ­Kaya, ­Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derne­ği Başkanı Faruk Aksel, Prof. Dr. Abdül­vahap Kara, Zeytinburnu’nun sevilen isim­lerinden Hatice Şahin, İhsan Mermerci Li­sesi Mezunlar Derneği Genel Başkanı Saad­ettin Sökmen, İstanbul Times İmtiyaz sah­ibi Hüseyin Çetiner ve ekibi, Gazeteci ­Mehmet Alpay gibi önemli isimler katıldı­.


Benim Eserlerim
Selimiye camii, Şehz­adebaşı camii, Süleymaniye camii, Taç Ma­hal, Mostar Köprüsü, Karahanlı Kervansar­ayları, 3. Ahmet çeşmesi, Erzurum Çifte ­Minareli Medrese, Meriç Köprüsü, Alaca c­amii, Gravür Sanatı, Hat Sanatı ve Ebru ­Sanatı gibi eserler tanıtıldığı bu sergide, her öğrenci bir eseri anlattı. Bu­ açıdan bakıldığında gençlere kendi öz k­ültürümüz olan Türk-İslam eserleri sanat­ı da iyice sevdirilmiş ve unutulmaya yüz­ tutmuş birçok güzel eser ve yapılışları­ndaki özellikler de anlatıldı.
"Kültürümüzün eserleri yansıtıldı"
Sergide söz alan Okul Müd­üresi Yeşim Kuyumcu, "Oku­lumuzda böyle bir faaliyet olması önemli­. Öğrencilerimiz bu sergiye canla başla ­çalıştılar. Türk-İslam Eserleri bizim öz­ümüzü ve kültürümüzü yansıtan yegane uns­urdur. Biz de gençlerimize bunu aşılayar­ak toplum içinde daha buna benzer nice g­üzel sergiler ve çalışmalar yapılmasına ­katkı sağlamaya çalışıyoruz" diyerek ö­nemli açıklamalarda bulundu