53. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne katılan İtalyan oyuncu Maria Grazia Cucinotta, festival merkezi Cam Piramit'te gazetecilere yaptığı açıklamada, en son Çin yapımı "Gökkuşağına Doğru" adlı filmde rol aldığını söyledi.

Şu an Sicilyalı bir yönetmenin, ismini açıklayamayacağı bir filmini çektiklerini belirten Cucinotta, festivale davet edildiği için teşekkür etti.

Cucinotta, Antalya'ya ilk indiğinde "muhteşem" dediğini ve burada yaşamak istediğini dile getirdi. Festivalden gelen teklifi kabul ettiği için kendisini şanslı hissettiğini anlatan Cucinotta, "Antalya çok güzel bir kent. Burada yaz devam ediyor." diye konuştu.

Farklı sinemaları tanımak ve farklı sinemacılarla tanışmak anlamında festivalin önemine dikkati çeken Cucinotta, "İtalya'da çok ünlü bir Türk yönetmen olan Ferzan Özpetek'i biliyor ve çok beğeniyorum. Özpetek, neredeyse İtalyan oldu. Aktris Serra Yılmaz'ı da severek izliyoruz. İkisi de Türk sinemasını çok güzel tanıtıyor." ifadelerini kullandı.

Cucinotta, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Türk sinemasında oynamak isterim. Sicilyalı olduğum için bir Türk kadınını oynamak benim için çok kolay ve eğlenceli olurdu. Çünkü kültürlerimiz benziyor." dedi.