26 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen; Tülin Öztürk Ekici, Mualla Tetik ve Ahmet Özdemir’in sunuculuğu yaptığı Şiir Ve Musiki etkinliğinde “Atatürk”, “Öğretmen”, “Barış” ve “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele” konuları işlendi. Geçtiğimiz ay içerisinde aramızdan ayrılan gazeteci, şair ve müzisyenlerin de şiir ve şarkılarla anıldığı programda konuk sanatçılar ve konservatuar öğrencileri de sahnede yer aldı. Program gelen misafirlerden büyük ilgi gördü.

 

Erdoğan Eskimez’den Mini Konser

Öztürk Ekici, Mualla Tetik ve Ahmet Özdemir’in sunumundaki programda, İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı öğretim üyelerinden saz virtüözü Erdoğan Eskimez mini konser verdi. Günün anlamına uygun olarak Muhlis Akarsu’nun bir deyişi ile konserine başlayan Erdoğan Eskimez, İç Anadolu yöresinden ağıt örnekleri verdi. Ankara yöresi oyunlarından harmanlama saz resitaliyle müzik ziyafetini tamamladı. 

 

Şiirler Ve Şarkılar Yer Aldı

TRT İstanbul Radyosu önceki müdürlerinden TGC üyesi Nail Ekici, öğretmenler ile ilgili yaptığı konuşmada Köy Enstitülerinin önemi ve işlevi üzerinde durdu. Öğretmen kökenli TGC üyesi Coşkun Yücedağ, Öğretmen-Yazar Galip Uyar ve Av. Orhan Dökmen kadına şiddet konusunun hukuki ve gelenek görenek bağlamını anlatırken, Ata Türk, yüce önder Atatürk’ten söz etti. Cumba Kültür Sanat Platformu üyelerinin katıldığı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Şiir ve Musiki günlerinde konuk şairler şiirlerini okurken, Funda Baklacı ve Mualla Tetik de şarkı esintisi getirdiler. 

 

Şairler Anıldı

Zaman tünelinin kasım ayı içinde aramızdan ayrılan şairlerden, Gülten Akın, Mualla Orhon, Orhan Veli ve Ümit Yaşar da özel olarak hazırlanan görseller ve şiir örnekleriyle anıldı.

 

 

Program geleneksel simit çay ikramıyla sona erdi. 





Haber: Yağmur Tanyıldız