Açılışa katılanlar arasında Heykeltraş Emel Vardar, Heykeltraş Hatice Alemdar, İşlik Sanat Galerisi Kurucusu Erhan Köz ile Piece of Art kurucuları Günsu Ertük Saraçoğlu ve Dilşad Atasoy da hazır bulundu.
Teşvikiye Sanat, Osmanlı’dan Erken Cumhuriyet’e uzanan resim sanatına ışık tutmaya devam ediyor.

Sergide Küçüksu, Göksu, Arnavutköy, Rumelihisarı, Sultunahmet, Kağıthane gibi İstanbul‘un belli başlı yaşam yerlerine ve Kariye Camii, Yıldız Parkı, Yıldız Sarayı gibi ikonik yapılarına dönemin resimleri üzerinden bakma fırsatı veriyor.
Sergideki eserler, özellikle İstanbul yaşamını, ev ve sokak düzenini, denizle ilişkiyi, kentin eşsiz doğasını ve insanların bir arada olma hallerini gösteriyor.
Bu resimlerde karşımıza çıkan Cumhuriyet’in ilk dönem modern kentleşmesi ile Bursa, Osmanlı döneminde Galata Köprüsü’nün az rastlanan ahşap görünümü ve önünde deniz hamamı gibi betimlemeler izleyicileri büyülüyor.
Abdülmecit Efendi‘den Ali Rıza‘ya, Ahmet Şükür‘den Fahri Kaptan‘a ve Galip‘e denk pek çok sanatçıyı barındıran bu sergi aynı zamanda resimlerine imza atmayan, askeri okullardan mezun ilk dönem sanatçılarının da eserlerini içeriyor.
Tarihsel belge niteleği taşıyan “Bir Zamanlar” adlı sergi 11 Kasım 2017 tarihine kadar Teşvikiye Sanat Galerisi’nde sanatseverler ve koleksiyonerler görülebilir.

Haber: Zambak Karabay