RÖPORTAJ: DİLEK KÖROĞLU

Öncelikle bizleri kırmayıp gazetemize vermiş olduğunuz röportajdan ötürü teşekkürlerimizi sunarız. Sizi ekranlarda pek göremiyoruz sevenleriniz bu durumdan oldukça şikayetçi neler yapıyorsunuz?

Ben teşekkür ederim bana bu fırsatı verdiğiniz ve bu kısa sohbetimizi köşenize taşıdığınız için.
Sorunuza gelince evet televizyon programlarına çok sık katılmadığım doğru. Sizin de belirttiğiniz gibi bu konuyla ilgili olarak sevenlerim de oldukça şikayetçiler, inanın çok sayıda mail ve telefonlar alıyoruz. Açıkcası sanata yönelik, sanatçının sanatını ifadesine yönelik formatta program sayısı ne yazık yok denecek kadar az,dolayısıyla bu konuda kendimi biraz geri çektim.Umarım ilerleyen zamanlarda düşündüğüm tarzda programlar olur ve bende seve seve katılırım. Biz de elimizden geldiğince konser sayısını artırıp, daha çok insana ulaşarak aramızdaki bağı bu şekilde korumaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra boş durmuyorum ve yeni şarkılar hazırlıyorum. Bir takım yeni projelerimizi hayata geçirmek için çalışıyorum. Umarım en kısa sürede gerçekleştireceğiz.

2013 Yılında Haliç The house ofisinde çekimlerini yaptığınız kilip single çalışmanızdan arzuladığınız sonuçları aldınızmı?

Gerçeği söylemem gerekirse, 2013 yılında yaptığım single benim uzun zamandır istediğim çok severek ve keyif alarak yaptığım bir çalışmaydı. Ancak şunu da ifade etmeliyim ki bu güne dek yaptığım şarkıların biraz dışına çıktık, gerek aranjeler gerekse görsel açıdan biraz daha farklı bir çalışmaydı. Bu durumun Yakup Ekin’in mevcut tarzının biraz dışında kaldığını kabul etmek gerekir. Ancak hiçbir şey durağan değil, herşey değişime uğruyor, kimse buna kayıtsız kalamaz. Bizde ki de bunun bir yansımasıydı.

Yeni single çalışmanız var mı?
Evet tabi ki var. Biraz öncede bahsettiğim gibi yeni şarkılar yapmaya devam ediyorum. Ancak hissetmediğim herhangi bir eseri insanlarla paylaşma konusunda biraz hassasım. Yani yaptığım şarkının herkesten önce bende bir etki yaratmasını isterim. Kariyerim boyunca hiçbir şarkımı önceden kurgulayarak yazmadım.Benim yaptığım sadece hayatın genel akısı içerisinde yasadıklarımın, hissettiğim duygularımın müzikle buluşması ve hayat bulması.Bu ilkeler doğrultusunda yapmakta olduğum yeni şarkılarımı en kısa zamanda müzik severlerle paylaşacağım.

Müzik yorumculuğun dışında adınızdan söz ettirdiğiniz sektörler var mı?
Müzik dışında ilgilendiğim herhangi bir sektör yok. Müzik zaten hayat biçimim oldu ☺

Sahne aldığınız mekanlar var mı?

Geçmişte sahne aldıgım bir cok mekanlar oldu, uzun yıllar sahne yaptım ancak şu ara daha çok konser programlarına ağırlık veriyorum. Gerek yurt içi gerekse yurt dışı konserler veriyorum.

Bu kadar eşsiz bestelerin sahibi yakup ekinin aşk adamı olduğu aşıkar gerçek aşkı buldunuz mu?

Valla bu konu o kadar derin ki, yıllardır binlerce kitap yazılmış ve hala da gerçek aşk nedir? sorusu cevapsız kalmış . En çok mail ve soru aldığım konuların basında geliyor, inanır mısınız ben de bilmiyorum.

Şöhret hayatınızda neleri değiştirdi?

Doğrusunu söylemek gerekirse şöhret bende bir değişim yaratmadı .Bana göre şöhret sahnede hep bir ağızdan okunan şarkılarımın bende yarattığı tatmin duygusu, yanı çikolata yemek gibi birşey. ☺

Oyunculuk yapmayı düşünüyor musunuz?

Oyunculuk konusunda istekli olduğum söylenebilir, geçmişte teklifler almıştım, fakat o gün ki şartlardan dolayı gerçekleştirememiştim . Ancak yeni bir proje olursa neden olmasın.

İlerleyen zamanlarda ne tür projelerde yer almak istiyorsunuz?

Özellikle içinde olmak istediğim bir proje hiçbir zaman olmadı aklımda, ancak ilerleyen zamanlarda benimseyebildiğim bir proje olursa, tabiî ki içerisinde yer almak isterim.

Sosyal medya hesaplarınız nelerdir sevenlerinize neler söylemek istersiniz?

Sosyal medyayı çok aktif kullandığım söylenemez, ancak herkes gibi benimde twitter, facebook ve instagram hesaplarım mevcut.Bunlarla daha çok asistanım ilgilenmekte bu ara da bize ulaşmak isteyen arkadaşlar bu adreslerden ulaşabilirler.
Twitter yakupekinonline
instagram: yakupekin  bize ulaşabilirler.
Facebook: yakupekinonline