BÜLENT KURUHÜSEYİNO
İSTAHBUL (VHA) - Fazıl Say, 20 Aralık’ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde, Filarmonia Istanbul Orkestrası ile “Mezopotamya Senfonisi” projesinde bir araya gelecek.
İlk eserini on dört yaşında yazan, klasik müziğin “dahi” ismi Fazıl Say, profesyonel müzik hayatına 1995 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde korepetitör ve konuk şef olarak başlayan ve kariyeri boyunca dünyanın en prestijli salonlarında konser veren şef İbrahim Yazıcı ve Filarmonia Istanbul Orkestrası ile “Mezopotamya Senfonisi” projesinde bir araya geliyor.
Yaptığı eserlerde doğu ve batıdan farklı enstrümanları bir araya getiren sanatçıya sahnede aynı zamanda, tereminde Caroline Eyck, bas flütte Bülent Evcil, bas blokflütte Çağatay Akyol ve vurmalı çalgılarda Aykut Köserlerli eşlik edecek.
20 Aralık akşamı saat 20:30’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi sahnesinde gerçekleşecek konser sonrası Mezopotamya Senfonisi sırasında çalınacak müzik aletlerinden biri olan “Theremin”, Alman müzisyen Carolina Eyck tarafından meraklılarına tanıtılacak. İsmini, mucidi olan Rus Profesör Leon Theremin’den alan bu ilginç müzik aleti ile ilgili izleyicilerden gelecek sorular da Carolina Eyck tarafından yanıtlanacak.