SARAYBOSNA - Bosna Hersek'te, bu yıl yedincisi düzenlenen Saraybosna Türk Film Festivali, Özhan Eren'in yönetmenliğini yaptığı "Son Mektup" filminin gösterimiyle başladı.

Türkiye'nin Saray bosna Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen 7.Türk Film Festivali'nin açılış filmi "Son Mektup" Saraybosna'daki Halk Tiyatrosu'nda gösterildi. Gösterime, Kültür ve Türizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Avrupa Birliği'nin (AB)Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Valentin Inzko, Türkiye'nin Saray bosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ataşesi Şahin Soner,Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Türk kurumları temsilcileri ve çok sayıda sinemasever katıldı. 

Filmin gösterimi öncesinde basına açıklamalarda bulunan Gül, başkent Saray bosna ve buradakiTürk Film Festivali'nin açılışında bulunmaktan dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

Gül, "Biz bu etkinlikleri ülkelerimiz arasındaki tarihi ve kültür birlikteliğimiz ve kardeşliğimizin bir uzantısı olarak düzenliyoruz. Türk sinemamızın seçkin örneklerini bakanlığımızın Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nce  Bosna Hersek vatandaşlarına sunuyoruz. Kültür ve sanat faaliyetleri ülkeler arasındaki, toplumlar arasındaki iletişimin en önemli araçlarındandır. Biz de bu çerçevede değişik ülkelerde,Türk Kültür Günlerini ve Türk Film Festivallerini düzenliyoruz, bunların en önemlilerinden bir tanesi de Saraybosna" diye konuştu. 

Saray bosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Soner Şahin de bu seneBosna Hersek'te Türk Film Festivali'nin yedincisini düzenlediklerini hatırlatarak, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı olması sebebiyle Özhan Eren'in yönetmenliğini yaptığı "Son Mektup"u festivalin açılış filmi olarak seçtiklerini söyledi. 

Soner ayrıca, festival kapsamında diğer  Türk filmlerinin gösterileceğini belirterek,Bosna Hersekli vatandaşların beğeneceklerine inandığını söyledi. 

27 Nisan'a kadar devam edecek film festivali kapsamında, Bosna Hersekli sinemaseverler, "Mucize", "Kelebeğin Rüyası", "Bir Zamanlar Anadolu'da", "Aşk Tesadüfleri Sever" ve "Fetih 1453" filmlerini ücretsiz izleme imkanı bulacak. Festival kapsamında gösterilecek filmler, "Meeting Point" sinemasında Boşnakça ve İngilizce alt yazılı olarak ücretsiz seyredilebilecek. 

Saraybosna'nın ardından Zenitsa'da da devam edecek festivalin devamında, Zenitsalı sinemaseverler 28 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Zenitsa'daki "Multiplex Ekran" sinemasında filmleri yine ücretsiz izleyebilecek.