Sanatçının 13 Kişisel 15 Karma Sergisi gerçekleşmiş. Serginin açılış kokteyli çok sayıda davetli sanatçı ve sanatseveri bir araya getirdi. Sergiye katılan sanatseverler Bilge Mat ile çok miktarda anı fotoğrafı çektirirken, Galeri sahibi Ayşegül Abay ve sanatçının misafirlere konukseverlik gösterdikleri gözlendi. 
Açılış konuşmasında ressam Bilge Mat, “Dostlarım beni bugün de yalnız bırakmadı. Gösterdikleri ilgi beni mutlu etti” dedi…
Sanatçının;  basın, bir çok alandan sanatçı ve sanatseverlerin kalabalık katılımı ile gerçekleşen sergisinin eserleri gezilmeye değer. 
Sergi, Galeri Abay Nişantaşı-Valikonağı Caddesi, Zafer Sokak No: 19/A İstanbul 15 Ocak 2018 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açıktır.


RESSAM BİLGE MAT HAKKINDA...

Kastamonu’nun Küre ilçesinde eğitimci bir babanın çocuğu olarak doğmuş olan sanatçı, orta ve lise yıllarında Ressam Fethi Kayaalp ve Ressam Sabri Akça’dan resim eğitimi almıştır. Eserleri ile hocalarının beğenisini kazanmış, yarışmalarda birincilik ve ayrıca çeşitli dereceler almış, ancak subay olan eşinin memleketin birçok uzak köşesinde görev yapması ve iki çocuk annesi olması sebebiyle resim çalışmalarına bir süre ara vermiştir.
Daha sonra yakınlarının teşviki ve kaybolmayan isteği ile Bilge Mat, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Sayın Birsen Gültekin (Giderer) danışmanlığında resim çalışmalarına yeniden başlamıştır. Ankara’da Çankaya Halk Eğitim Merkezi resim bölümünden kurs bitirme belgesi almanın ardından Ada Sanat Evi’nde ve Doğa Sanat Evi’nde çalışmalarına devam etmiştir.
Bilge Mat halen Ankara’da Resim Öğretmeni Ressam Aysel Kutluer Atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.
Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) üyesidir. “Atatürk Kompozisyonu” tablosu GESAM tarafından uygun görülerek, çeşitli illerde sergilenmiş ve bu eserinden dolayı GESAM, Manisa Belediyesi, Adana/Çukurova Rotary Kulübü ve Koza A.Ş. tarafından kendisine teşekkür belgesi verilmiştir. Eser GESAM’ın Atatürk Kompozisyonları Kataloğu’nda yer almaktadır.
Bilge Mat’ın Kastamonu Sanat Müzesinde ve bazı özel salonlarda eserleri bulunmaktadır. Sanatçı daha ziyade suluboya ve yağlıboya çalışmalarına ağırlık vermiştir. 
Nail Tan ve Özdemir Tan’ın “Gurur Kaynağımız Kastamonulular” adlı kitabında şehrin yetiştirdiği ressamlar arasında biyografisine yer verilmiştir.
 

Haber: Zambak Karabay