ELİF GÜNAY
İSTANBUL
"Kaderin şifresi" kitabını yazmaya ne zaman karar verdiniz ve nasıl ortaya çıktı?
 Bu kitabımı uzun araştırmalar sonucu yazdım. Burada her insanın doğum tarihi ismi ve soy ismi ile alakalı kader şifresi olduğunu söylüyoruz. Kaderin şifresini çözüp yorumlamak bir yetenektir. Benim soyum Mısır'a dayanır. Mısırlarda ve Araplarda yaygın kullanlır bu bilim. Ben yedi yaşlarındayken bu ilme karşı yeteneğim olduğunu dedem keşfetmiş. Açıkçası ben kendide Kaif olan dedemden bu ilmi öğrendim. 
Peki, Kaif'lik nedir, nerden geliyor? 
İşaretlerden anlam çıkararak gelecekle ilgili haber verme olayına, Kaiif'lik denir. Bu işi yapan kişiler, Kaif olurlar. Aslında doğan çocuğa şanslı başarılı bir isim konulması bildirme olayıdır da diyebiliriz. İdris Peygamberden bizlere miras kaldığını, Hz Muhammed'in yerine göre başvurduğunu biliyoruz. Mesela Hz Muhammed, Zeyd ve oğlu ile ilgili bazı dedikodular çıkınca bir kayifi çağırdığı söylenir. Ayrıca Eski Arap uygarlıklarında ve Mısırda çokça uygulanan bu bilim Osmanlıda da bir çok yerde karşımıza çıkıyor. 
Şuanda ne kadar yaygın?
Aslında rakamların insan üzerindeki etkisi günümüzde unutulan bir bilim olarak karşımıza çıksada, bir çok kader bilimcisi tarafından çözülmeye başlandı ve tekrar gündeme geldi. Fakat uzun yıllardan beri  Anadoluda yaygın olarak kullanılıyor. Yani çocukları yeni doğanlar, çocukları doğduğu zaman şu gün doğdu hangi ismi versek çocuk bu ismi taşıyabilir diye Kaiflere danışıyorlar.
Peki kişi üzerindeki ismin etkisini açacak olursak neler söylersiniz? 
Çocuklara konulmuş isimler bazen ağır gelir. Bir çok yetenekli çok zeki insanlar var kendinden başka herkese faydası dokunan insanlar, fakat bunlar kendisi için ne yapsa olmaz işte bu durumda o insanın ismini taşıyıp taşımadığına bakılır. Biz böyle durumlarda çocuk küçükse isminin değişmesini öneririz. Bazende o insan için şanslı dönemin başlamadığını görür söyleriz. Şöyle ki, bir insan hayatı boyunca hep şanslı yada şanssız olmaz bunun belirli dönemleri vardır. En  şanslı insanların dahi hayatında inişler çıkışlar vardır. Defalarca şanslı dönemler yaşayanlar  ona parelel olarak şanssız dönemler de yaşarlar. Örneğin, bir çocuğun kader şifresine baktığımızda olağan üstü şanslı biri olduğunu görüyoruz. Fakat şifresinde  23 yaşından önce kısmet zamanının gelmediğini gördük. O kişiye 23 yaşından sonra kısmetli yılları olacağını o zamana kadar çokta olumsuzlukları dikkate almamasını söylüyoruz. Çünkü, insanın kısmet zamanı çok önemli, kısmet geldikten sonra neye elini atsa güzelleşir.
Bizler kaderimizi değiştirebilirmiyiz?
Elif Hanım, Allah'ın bizim için yazdığı iki kader vardır. Bunlardan biri "Külli İrade" diğeri ise "Cüzri İrade".  Cüzri irade, doğduk ve ihtiyarlayıp öleceğiz, yani mutlak  ve kaçınılmaz bir kader budu.  Fakat birde külli irade vardır ve İsra suresi 13. ayette çok açık şekilde şöyle buyrulur, "Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık" yani Allah bizi yaratırken bazı durumlarda bize doğruyu yanlışı gösterdi, özgür ve  serbest bıraktı. Şimdi bu kendi iradelerimiz ile verdiğimiz tüm kararlar için kaderimizi  olumlu yada olumsuz etkileriz. Bizden beklediği düşünmemiz çalışmamız ve uğraşmamızdır. Dünya üzerinde herşeyin bir şifresi var ve biz onları rakamlarla şifreleyip sembolize ediyoruz.  Yaptığımız araştırmalara göre hangi her rakamın insan üzerinde bir değeri vardır ve bunlar insanın gruplarını belirler. Bizlerde bu gruplardan insanlara haritalar çıkarırız. Aslında bu yaşayan tüm canılar için geçerlidir. Her canlının şansını belirleyen bir kader şifresi vardır. Örneğin bazı hayvanlar sokakta aç kalıp yada yaralanıp ölürken bazılardı sıcacık ev ortamında yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu bile canlıların doğum şifresindeki şansına bağlı. 
Ömrü uzatmak mümkün demişsiniz, bu konuyu açarmısınız?
Evet, Allah "ben kurbanı bedel olarak kabul ederim" diyor. Bu konudaki en büyük açıklama Hz İsmail'in kaderi'ydi.  Çocuk yedi yaşında kurban edilecek, yedi yaşında kesilecek ve kurban edilecekti. Allah "Hz İbrahimin duasını kabul ettim ve İsmailin canına bedel olarak kurbanı aldım" diyor. Bunun yanısıra  peygamber Hz Muhammed,  "Sadaka ömrü uzatır, belaları def eder " şeklinde buyuruyor. Yani, boşanma, iflas ve sağlıkla ilgili kötü olayların sadaka ile def edildiği gerçek. Başımıza her gelen olyada sadaka olması için kurban kesmemiz doğru değil, bazen kurban kesmektense gerçek anlamda muhtaç insanlara yardım etmekte onunla eş değerdir. Yani muhtaç olana yardım etmek, öksüz bir çocuğu yetim çocuğu sevindirmek, Allah'ın gözünde daha makbüle geçmiş örneklerdendir.
Peki evlilik kaderemi bağlıdır?
Her insan evleneceği kişiyi, kendi özgür iradesi ile seçer. Allah insanları bu konuda her zaman serbes bırakır ama malesef bazen ebeveynlerin kişiler adına karar aldıklarını görüyoruz. Özellikle de kırsal kesimlerde bu durum daha çok karşımıza çıkıyor. Bu büyük bir hatadır. Çünkü, bir anne ve babanın görevi çocuğu en iyi şekilde yetiştirip kendi yetenekleri doğrultusunda kendi tercihlerine bırakmalarıdır. Biz insanların yetenekleri ne annemizin nede babamızın elinde, yeteneklerimiz Allah vergisidir. Çok genç yaşta çok büyük başarılar yapmış insanlara baktığımızda, doğal yetenekleri ile isteyerek yaptığı işlerin yanında ailelelrinden gördükleri destekle çok büyük başarılar gerçekleştirdiklerini görüyoruz. Anne doktor olmasını ister baba mühendis olmasını ama çocuk olağanüstü yetenekli bir ressamdır. Nerde doğmuş yada hangi işi yapıyorsak yapalım dünyanın her yerindeki bütün insanların iki ideolojisi vardır. Mutlu huzurlu bir evlilik hayatı, severek  isteyerek yapabildiği işe sahip olmaktır. Köyde çiftçi de olsa İmparator da olsa yapabileceği şeyi yapıyorsa ve mutlu bir yuvası varsa zaten şanslı biridir. Şans para demek değildir.
Peki son olarak yeni planlarınızda neler var, Bir kitap daha okuyucuları bekliyor mu?
Kader şifrelerini öğrenmek isteyenlere kendi yerimde birebir seans uyguluyorum. Ayrıca televizyon programları ve gazetelerde bu konuyla ilgili konukluğuma devam ediyor, kişileri bilinçlendiriyorum. Kitabım dediğim gibi 10 yıldır hayatta. Yeni bir kitap çıkarmayı uzun süredir düşünüyorum "13. Burç " adı altında bir kitapla okuyucuların karşısına çıkacağım. Bilindiği gibi Astrolojide 12 burç var ve dünyada 7 milyar insanın yaşadığını söylersek yaklaşık 600 milyon insanın aynı kişiliğe sahip olması ve aynı genellemede yaşaması mümkün değil. 13. Burç 'tan kastım dünyaya gelen her varlığın kendine ait bir kaderi olduğunu söylemektir. Aslında kaderin şifresi bir nevi on üçüncü burca girişin bir adımıdır.
Celalettin İpekbayrak Kimdir?
1963  Adana doğumlu. Çukurova Üniversitesi Kimya bölümü eğitimi aldı. İstanbul Üniversitesi Adalet bölümüne geçti. "Kaderin şifresi" kitabının yazarı  olarak bilinen İpekbayrak 30 seneyi aşkın süredir kişisel danışmanlık hizmeti veren sayı bilimi uzmanı'dır.