İSTANBUL - Nev’eser Kadınlar Topluluğu ve Bekir Ünlüataer ,02 Mart 2018 tarihinde, saat 20.00 de KİHAYKO ( Kimsesiz Hayvanları ve Çevreyi Koruma Derneği ) yararına düzenlenen, “Onlar İçin Kalbinde Yer Aç “özel konseriyle Beşiktaş Fulya Sanat Merkezinde…


    

Bakırköy Müzik Akademisi Nev’eser Kadınlar Topluluğu ve Bekir Ünlüataer 02 Mart 2018 Cuma akşamı saat 20.00 de, Beşiktaş Fulya Sanat Merkezinde  sevenleriyle buluşuyor. Sadece sosyal yardım projelerinde yer almak üzere biraraya gelen Nev’eser Kadınlar Topluluğu, ses ve saz sanatçıları ile tamamı bayanlardan kurulmuştur. Topluluk daha önce Koruncuk Vakfı, İstanbul Alzheimer Derneği, Tohum Otizm Vakfı ve Adana Kanserli Çocuklar Derneği yararına verdikleri konserlerle dinleyicilerin beğenisini kazandılar.

Nestle-PURİNA ,Galata Film ve Beşikteş Belediyesinin katkılarıyla sokak hayvanları yararına KİHAYKO için verilecek bu konserin ; genel sanat yönetmenliğini Faruk Salgar, sunuculuğunu Pınar Çelikdelen yapacaktır. Konserin ilk bölümünde BMA Nev’eser Kadınlar Topluluğu,ikinci bölümün de ise Bekir Ünlüataer Türk Müziğinin unutulmaz eserlerini seslendireceklerdir.

Nev’eser Kadınlar Topluluğu

Nev’eser Kadınlar Topluluğu, Bakırköy Müzik Akademisi bünyesinde, sadece sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek amacıyla kurulmuş bir müzik grubudur.Sanat yönetmenliğini TRT İstanbul radyosu ses sanatçısı Faruk SALGAR’ın yaptığı bu özel topluluk, bir çok değerli profesyonel ses ve saz sanatçılarının destek ve katılımlarıyla şimdiye kadar 4 adet projeye imza atmıştır.

Yapılan etkinlikler sırasıyla şöyledir;

1 - KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR(Koruncuk) VAKFI YARARINA ;

 8 Mart dünya kadınlar günü münasebetiyle 08/03/2016 tarihinde Beşiktaş Fulya Sanat Merkezinde verilen konserin ilk bölümünde, kadın bestekarlarımızdan Neveser KÖKDEŞ’e ait olan eserler,topluluğumuz tarafından seslendirilmiştir. Sunuculuğunu gazeteci yazar Nazenin TOKUŞOĞLU’nun yaptığı konserin ikinci bölümünde ise TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Melihat GÜLSES verdiği konser programı ile projemize destek olmuşlardır. Beşiktaş Belediye başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen konserimiz medyamızın da ilgisini çekmiş takdir ve teşvik yazılarıyla korunmaya muhtaç çocuklar hakkında farkındalık yaratılmıştır... Davetiye gelirleri adı geçen vakfa bağışlanmıştır.

2 - ALZHEİMER DERNEĞİ YARARINA ;

04/11/2016 tarihinde Beşiktaş Fulya Sanat Merkezinde gerçekleşen bu konserde de  yine Neveser KÖKDEŞ’e ait olan eserler seslendirilmiştir. Sunuculuğunu gazeteci/yazar Yüksel AYTUĞ’un yaptığı bu özel konser,Basın yayın organları ve TRT tarafından da müzikseverlere  duyurulmuştur. Beşiktaş Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğiyle gerçekleşen konserin ikinci bölümünde ise TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Melihat GÜLSES görev almıştır.

Yapılan  bu etkinlik ile ALZHEİMER hakkında farkındalık yaratılmış, davetiye gelirleri adı geçen derneğe

bağışlanmıştır.

3 - TOHUM OTİZM VAKFI YARARINA;

30/12/2017 tarihinde Zorlu Performans Sanatları merkezinde gerçekleşen bu özel konserde,Türk sinema tarihinin unutulmaz film şarkıları kadınlar topluluğumuz tarafından seslendirilmiştir.Sunuculuğunu, yapımcı Taha ALTAYLI ve oyuncu Yağmur ÜNAL’ın yaptığı bu konser TRT Müzik kanalı tarafından kaydedilmiş ve daha sonra banttan yayınlanmıştır. Solistlerin seslendirdiği şarkılarla ilgili film bölümlerinin barkovizyon yoluyla izleyicilere sunulması büyük beğeni kazanmıştır.Sinema tarihimizin en önemli isimlerinden biri olan Sn.Türkan ŞORAY’ın da katılımlarıyla gerçekleşen ‘’Film Şarkıları’’ Özel konserimizin ikinci bölümünde değerli sanatçımız Dilek TÜRKAN yine film şarkılarından oluşan bir repertuarla dinleyicilere seslenmiştir.

Basın yayın organları ve TRT yayınlarından dolayı OTİZM hakkında farkındalık yaratılmış

davetiye gelirleri adı geçen vakfa bağışlanmıştır.

4 - ADANA KANSERLİ ÇOCUKLAR DERNEĞİ;

22/05/2017 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi Konser salonunda gerçekleşen bu özel konserde Türk sinema tarihinin unutulmaz film şarkıları ,kadınlar topluluğumuz tarafından seslendirilmiştir.Adana TED Koleji’nin organize ettiği bu etkinliğin sunuculuğunu yapımcı Taha ALTAYLI ve Müzisyen Bilge KORTUN yapmış ,Barkovizyon gösterimi ile renklenen konser Adanalı müzikseverlerin beğenisini kazanmıştır...Adana bulunan yerel basın organlarının etkinlikle ilgili haber ve makaleleri kanserli çocuklar hakkında farkındalık yaratmış ,davetiye gelirleri adı geçen derneğe bağışlanmıştır.

Tüm konserlerimizde sponsorlarımız;

  • Beşiktaş Belediyesi     /   Bakırköy Belediyesi     /  Adana Seyhan Belediyesi             
  • Zorlu Gösteri Merkezi
  • BKM
  • Galata Film
  • TA Şirketler Grubu
  • Beşiktaş Rotary
  • Fenerbahçe Rotary
  • Alba Sigorta,
  • TED Adana Koleji
  • Bakırköy Müzik Akademisi