NEZAHAT GÖÇMEN

Nino Varon, birlikte çalıştığı küratörü Jeyan Necla Bekar ile "Labirent Sanat Projeleri " kapsamında yurt içi ve yurt dışında gösterime sunduğu kolleksiyonunun tamamını Türkiye'de ilk defa Nişart Galeri' sinde birarada sergilemeye hazırlanıyor.

Galerinin sahibi Nihat Tokat, Nino' nun  desen ve karışık teknik tuvallerinden oluşan kolleksiyonuna ev sahipliği yapacak olmaktan duyduğu onuru dile getiriyor. Ayrıca serginin açılışında ünlü sanatçının müzik adına emek verdiği tüm sanatçıları ve sanatseverleri buluşturuyor olmanın heyecanını da taşıdığını belirtiyor.

Küratörü Jeyan Necla Bekar'ın yorumu ile  kısaca mizahi kişiliğinde Nino; yapıtlarında ki cesur, korkusuz, kışkırtıcı renkleri ile benzersiz bir uslup kullanarak müzik notalarındaki romantik ve duygusal anlatımını yüzeyde hareketlere dönüştürüyor. Sayın Bekar, gökyüzünün sakinliğine rağmen Nino'nun desenlerinde yer alan yelkenlilerine dikkat çekerek rüzgar ile dümen ilişkisini sorgulatıyor. Desen kolleksiyonunu oluştururken sanatçı; çizim, resim, kolaj, heykel tekniklerinden de yararlanarak çok disiplinli olmakla birlikte müzik köklerine bağlı kalarak yeni bir estetik anlayış meydana getiriyor. Küratörü, sanatçının kuşlarında yakalanan yalın tada rağmen başkaldırı karşıtlığı ile insanın özüne varışındaki güzellikleri ifade ederken ki sınırları zorlayan duygu yüklü anlatımlarında gerçek ile kurguyu birbirine yakıştırıp  içiçe geçirerek desenlerini imzalandığına dikkatleri çekmek istiyor.

Söz, müzik ve bestesi Nino Varon'a ait olan "MS Senfonisi" ni de projelendiren sanatçının küratörü, "Labirent Sanat Projeleri " olarak; İstanbul, İzmir, Kıbrıs, Paris ve Kaliforniya'da lansman ve piarını sürdürüyor uluslararası anthem olarak kabul görmesi adına organize ettiği etkinliklerle çalışmalarını devam ettiriyor. Sanatçı Nino, bugüne kadar birlikte yol aldığı ünlü sanatçıları biraraya getirecek olan albüm çalışmasını da pek yakında müzikseverleri ile paylaşmaya hazırlanıyor.

Küratörlüğünü Jeyan Necla Bekar' ın yaptığı sergi serilerinden oluşturulan bir seçki ile Nino Varon sanat sergisi, kendi yorum ve müzikleri eşliğinde gitarlarını da içine alan tüm kolleksiyonu ile ilk defa Nişart Galerisi, Hüsrev Gerede'de 10 Aralık'a kadar gezilebiliyor.