NEW YORK - 27 Mart-4 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 14. New York Türk Film Festivali başladı.

Manhattan'daki School of Visual Art (SVA) sinemasında (SVA Theatre) gerçekleştirilen festivalde, birbirinden farklı temalardaki Silsile, Annemin Şarkısı, Köksüz, Kumun Tadı, Kusursuzlar, Unutursam Fısılda'dan oluşan 7 film gösteriliyor. Festival, 4 Nisan'da Unutursam Fısılda adlı filminin gösterimiyle sona erecek. 

Festivalin açılışında gösterilen Ben O Değilim filminin yönetmeni Pirselimoğlu, gösterimin ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde yaptığı konuşmada, filminin Roma'da en iyi senaryo ödülü kazandığını bildirdi. Filmerinde kimlik konusuna ağırlık verdiğini belirten Pirselimoğu, Türkiye'de bunun önemli bir sorun olduğunu ifade etti.

Yönetmen Pirselimoğlu Anadolu Ajansı muhabirinin sorusuna verdiği yanıtta ise filmlerinin Türkiye'de sınırlı bir izleyici kitlesi olduğunu belirterek, "Benim İtalya'daki seyircim Türkiye'den daha fazla" dedi.

Açıklamasında, "Fakat böyle filmlerin izleyicisi çok sınırlı olur" diyen Pirselimoğlu, "Bu bana ait bir problem değil. Keşke daha fazla olsa ama bunun nasıl olacağını bilmiyorum. Bilsem de böyle bir yola gitmem tabii ki" diye konuştu.

Pirselimoğlu dışında Annemin Şarkısı adlı filmin yönetmeni Erol Mintaş, Unutursam Fısılda'nın oyuncusu Mehmet Günsür ve  Kusursuzlar adlı filmin yönetmeni Ramin Matin de, filmlerin ardından yapılacak soru-cevap bölümünde konuşmacı olacaklar.

Amerikan Türk Cemiyeti'nin düzenlediği festival, Chobani yoğurt firmasının ana sponsorluğuyla gerçekleştiriliyor.