AFYONKARAHİSAR - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi'nde, aralarında farklı kültür ve coğrafyalardan enstrümanlar, eksi pikaplar ve radyoların bulunduğu 389 parça yer alıyor.

AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölüm Başkan Yardımcısı Yunus Emre Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzik müzesinin, üniversite senatosunun 1 Ekim 2013'te aldığı karar doğrultusunda hizmete girdiğini söyledi.

Koleksiyoner iş adamı İbrahim Alimoğlu'nun koleksiyonunu üniversiteye bağışlamasıyla müze çalışmasının başladığını belirten Uğur, "Daha sonra Alman müzikolog Wolfgang Ott hocamızın şahsi koleksiyonun da katılmasıyla çok geniş bir seviyeye geldi" dedi.

"Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz"

Koleksiyonda dünyanın çeşitli coğrafyalarından, farklı kültürlerden, insanlığın tarih boyunca kullandığı birçok enstrümanın bulunduğunu ifade eden Uğur, şunları kaydetti:

"Sadece enstrümanlar değil bugüne kadar kullanılan eski pikaplar, radyolar gibi 389 parça çeşitli eser müzemizde sergileniyor. Müzemize Türkiye'nin birçok ilinden okulların, çeşitli kurum ve kuruluşların geziler kapsamında ziyaretleri oluyor. Özellikle Afyonkarahisar'a gelen veya turizm merkezlerine giden insanlar burayı da ziyaret ediyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. Müzik koleksiyonu deyince insanlar sınırlı sayıda parçalardan oluştuğunu sanıyor. Fakat geldikten sonra çok büyük bir hayranlık içerisinde buradan ayrılıyorlar."

"Avrupa'nın en büyük 3. müzik koleksiyonu"

Müzeyi geçen yıl 10 bin kişinin ziyaret ettiğini aktaran Uğur, "Müzede Kütahya türkülerinin kaynak kişisi Hisarlı Ahmet'in sazları, Afyonkarahisarlı halk sanatçısı Abdullah Uluçelik'in kişisel eşyaları ve kendisi ile hatırlanan, özdeşleşen şapkası yer alıyor. Müze dünya kültürlerini de tanımamıza, anlamamıza yardımcı oluyor. Müzemiz Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın 3'üncü dünyanın ise 5'inci müzik koleksiyonu" dedi.