ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Binası'nda gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninde yaptığı konuşmaya, törene katılmaktan ve geleneksel Türk sanatlarını icra eden değerli sanatçılarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Türkiye'nin son yıllarda hiçbir dönemde olmadığı kadar istikrarlı ve güçlü bir hale geldiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Evimizin içini adeta yeniden düzene koymuş bir şekilde, ekonomisi güçlü, geleceği tahmin edilebilen, herkesin artık normal kaygılarla uğraştığı bir ülke haline geldik. Eskiden daha anormal iç ve dış şoklarla karşı karşıya olurken şimdi her ülkenin karşılaştığı sorunlarla uğraşan bir ülkeyiz.

Böyle bir ülkede şüphesiz ki kültür ve sanat hayatının canlanması ve insanlığa çok güzel hediyelerin verilmesi de kaçınılmazdır. Memnuniyetle görüyorum ki sanatın her dalında, tüm alanlarında çok değerli sanatçılarımız ortaya çıkıyor. Sinema, resim ve heykelde, edebiyatın bütün dallarında, romanda. İlk defa Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan yazar bu dönemde çıkmış, ilk defa Türkiye'nin bu sahadaki başarısına şahit olduk. Uluslararası ödüller kazanan çok değerli Türk sanatçıları ortaya çıkıyor.''

''Kültür sanat hayatımıza yeni bir heyecan getirecek''

Sanatçıların kendilerini feda ederek değerli öğrenciler yetiştirdiklerini, onların da ürünlerini ortaya koymaya başladıklarını söyleyen Gül, verilen ödüllerin de bunun en güzel örneklerinden olduğunu kaydetti.

Törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ''Beni Ertuğrul Bey davet etmişti ama ev sahipliğimizi değerli bakan Ömer Bey yapıyor. Kendisine de bu vesileyle başarılar diliyorum, eminim ki kendisi kültür sanat hayatımıza yeni bir heyecan getirecektir ve hep beraber ortaya çıkan bu başarılarla övüneceğiz'' dedi.

Törende emeği geçenleri tebrik ederek konuşmasını bitiren Gül, İslam Seçen, Prof. Dr. Fatma Çiçek Derman, Salih Balakbabalar, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz, Alparslan Babaoğlu ve Cahide Keskiner'in ödüllerini takdim etti. Törene katılamayan Keskiner'in ödülünü öğrencisi aldı.