MARDİN - Mardin'de ilkokul ve ortaokul öğrencileri, yazdıkları kitaplarını imzaladı.

Kabala Kayacan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, "Geleceğin Yazarları Projesi" kapsamında, hayat hikayelerini anlattıkları kitapları için okul bahçesinde imza günü düzenledi.

Törende konuşan Geleceğin Yazarları Projesi Koordinatörü ve Fen Bilgisi Öğretmeni İrfan Altın, bu projeyi çocukların okuma yazma sıkıntısını aşabilmeleri için başlattıklarını söyledi.

Etkinliğin 3'üncü ve 8'inci sınıf öğrencileri arasında yapıldığını aktaran Altın, amaçlarının, çocukların kitap yazma becerisini geliştirmek olduğunu kaydetti.

Bu kapsamda, 5'i ilkokullu 26 öğrencinin yazdığı hikayelerin basımının, Artuklu Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle yapıldığını ifade eden İrfan Altın, şöyle devam etti:

"Çocukların yazdıkları kitapların imza gününü düzenledik. 26 öğrencinin kitabı basıldı. Daha fazla öğrencimiz kitap yazmıştı, ancak biz bunları iki aşamalı eleme usulüyle değerlendirmeye aldık. Yazar inceleme komisyonu ile öğrencilerin kitaplarını eledik. Alıntı olup, olmamasına özen göstermeye çalıştık. Toplanan bağışla çocuklarımızı Konya, Mersin ve Gaziantep'e kültür gezilerine götüreceğiz."

"Sevgimizi paylaşıyoruz" adlı kitabın yazarı, 4'üncü sınıf öğrencisi Semanur Kaya ise "Bu kitabı sevgi ve mutluluğun çoğalmasını isteyerek yazdım. Umarım ki bu kitap ve içerisindeki konular sayesinde sevgimiz çoğalır ve mutluluklar artar" dedi.

Okul müdürü Mehmet Aksoy da öğrencileri gösterdiği başarıdan dolayı tebrik etti.

Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer ile öğretmen ve veliler de katıldı.: