25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne ülkemizden de büyük katılımlarla destek var. Bu konu ile ilgili olarak Barış Manço Kültür merkezi’nde düzenlenen ortak etkinliğe; Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu Kadına ve Çocuğa Şiddete Hayır Komitesi, Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Birliği, Kırmızı Biber Derneği ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu destek verdiler. 

21 Kasım Salı günü Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte Yusuf Çetin- Beyzanur Kodal ikilisinin ve yan flütçü Aleksandar Stojchevski’nin dinletileri, 
Sinem Nazlı Demir, Semiha Alğı Ceren Gül ve Neda Mutlu’dan oluşan Namütenahi Tiyatro Grubu’nun sahnelediği 'Sen Kadınsın' gösterisi izlendi. 

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Av. Bihterin Dinçkol’un yaptığı  Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Paneli’ne ise  Av. Özgen Kara,  Av. Hülya Gülbahar, Av Sema Kendirici Uğurman ve Gülsüm Kav konuşmacı olarak katıldılar. 

Konuşmalarda “Kadına karşı şiddeti önlemek için kadının hukuk karşısında ve toplum içinde eşit birey olarak kabul edilmesinin gerekliliği ve kadın haklarının savunulması ve buna bağlı olarak kadına karşı şiddetin önlenmesinde sivil toplum örgütlerinin önemi” vurgulandı.

Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın’ın belediyenin kadın hizmet ve çalışmaları konusunda bilgilendirme de yaptığı toplantıya çok sayıda kadın dinleyici katıldı.

Haber: ZAMBAK KARABAY