İSTANBUL - İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'ndan (ICVB) yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'un uluslararası toplantı ve kongre pazarındaki iş potansiyelini artırarak, kentin dünya kongre ve toplantı sektörüne tanıtmak için sektörün en çok okunan yayınların temsilcilerinin 25-28 Mart'ta "Kongreler Şehri İstanbul-Uluslararası Medya Çalışması" kapsamında İstanbul'da bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, bu buluşmanın ardından uluslararası yayınlarda İstanbul'un tanıtımının yapıldığı haberlerin arka arkaya yayınlanmaya başladığı kaydedildi.

Toplantı endüstrisi alanında Avrupa'nın en etkili dergilerinden biri olan ve Almanya'da her ay 20 bin 500 kişiye ulaşan CIM Magazine son sayısında İstanbul'a 4 sayfa ayrıldı. "İki Şehrin Hikayesi" başlığıyla verilen haberde, "Kongre Vadisi İstanbul'un ekonomisi patlama yaşıyor" ifadelerine yer verildi.

Belçika'da yayınlanan ve sektördeki 5 bin toplantı profesyoneline hitap eden Avrupa ve Asya Pasifik ülkelerinde dağıtılan Headquarters Magazine Dergisi ise İstanbul için 12 sayfalık özel bir ek hazırladı. Haberde, kentin toplantı sektöründe lider konumunda ve heyecan verici mekanlara sahip olduğuna dikkat çekildi.