MERAL KOÇ ÇAKIR
İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları İSMEK’te 269 branşta ücretsiz olarak 233 kurs merkezinde verilen sanat ve meslek eğitimi sona erdi. Kurs süresince öğrencilerin yaptığı el emeği göz nuru eserler Eyüp’te Feshane’de sergilendi. 22 Haziran Pazar günü sona eren sergi 10 gün boyunca binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.
18 yıldır çalışmalarını sürdüren İSMEK 1 milyon 600 binin üstünde İstanbul’luya ücretsiz sanat ve meslek eğitimi vererek bu alanda erişilmesi zor bir başarıya imza atmıştır. El sanatları teknolojilerinden, yiyecek içecek hizmetlerine – kuyumculuk teknolojilerinden, muhasebe ve finansmana – güvenlik ve saç bakım hizmetlerinden, gazeteciliğe kadar bir çok alanda kurs gören kursiyerler zaman zaman yarışmalara katılıp ödüllerle döndüler.
RECEP ARSLAN BABI-ALİ SOHBETLERİNİN KONUĞU OLDU
Eskader’in her hafta Timaş kitap kafede yaptığı toplantının bu haftaki konuğu Düşünür- Gazeteci- Yazar Recep Arslan oldu. Fatma Ersem Yargıcı’nın sunduğu Mehmet Nuri Yardım’ın açılış konuşmasını yaptığı proğramda yazar Medeniyet Türkçesini anlattı. 
Programda gazetemiz yazarlarından Hatice Opak Bilgin’in Recep Arslan’la yaptığı röportajın da yer aldığı MEDENİYET TÜRKÇESİ adlı kitap da tanıtıldı. Arslan “Her Medeniyet kendi değerleriyle vardır. Hıristiyanların batı medeniyeti vardır. Medeniyetin içinde iç medeniyet vardır. İslam medeniyeti de böyledir. Türk var Çerkez var. Türkçenin 300 kelimeyle değil 500 kelimeyle konuşulması için sözlük okunmalı. Peyami Safa’nın Türkçesini bilmiyorsak Türkçeyi bilmiyoruz demektir. Kelimeleri doğru seçmeliyiz. Türkçedeki savaş devam ediyor. Türkçeyi korumak için silaha davrananlar az ufuk demek yerine Vizyon diyoruz. Türkçe Devlet eliyle yok ediliyor” dedi. 


HİKMET OKUYAR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Her yıl düzenlenen “Hikmet Okuyar ödüllü şiir yarışması” na bu yılda ilgi yoğundu. Yarışmaya katılan şiirlerin değerlendirilmesi sonucunda ödül alanlardan Şair Radife Şen Kayaoğlu’na ödülünü gazetemiz yazarlarından Hatice Opak Bilgin takdim etti. 
Ödül töreni bir çok şair yazar ve gazetecinin katılımıyla Fatih Anıt Parkta yapıldı. Hatice Opak Bilgin ödül alanları tebrik etti, başarılarının devamını diledi. Bilgin: “Şiir duygu, çağrışım ve izlenimlerin dizeler halinde dile getirdiği söz sanatıdır. Şiire bir çok kişi farklı tanım getirmiştir. Ahmet Haşim : Şiir bir hikaye değil sessiz bir şarkıdır der, J. Cocteau da : Ne masayı  anlatacağım diye masa kelimesini kullanacaksınız, ne kuşu anlatacağım diye kuş kelimesini, ne de aşkı anlatacağım diye aşk kelimesini der. Şiir büyülü sözdür, şairin ilhamı olmasaydı şiir olmazdı. Şiir sözle yapılan sanatların en üstünüdür. Tüm şair arkadaşlarıma bol ilhamlar diliyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

İLESAM ÇINARALTI SOBETLERİNİN 51. YAPILDI
Türkiye’nin İlim ve Eser Sahipleri Meslek Birliği İLESAM İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı sohbetlerinin 51. Yapıldı. İlesam İstanbul Şubesinin her ay Gülhane parkı girişindeki Alay köşkünde (Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi ) nde gerçekleştirdiği faaliyetleri bu ay şiir ve müzik dinletisi şeklinde gerçekleştirdi. İLESAM İstanbul  Şubesi Başkanı Cafer Vayni ve Denetim Kurulu Başkanı Recep Aslan’ın yönettiği etkinlikte ilesam üyeleri şair bestekar söz yazarı Vural Şahin, Sanatçı Ali Avni, Sanatçı Yonca Şahin, Şaire Mücella Pakdemir, şaire ve söz yazarı Serap Evren, şair ve söz yazarı Mevlüt Ketli yer aldı. Saat 17.00 de başlayan dinletiye Şaire, söz yazarı Hatice Opak Bilgin şiiriyle katıldı. Süleyman Doğan, Halit Kaçar, Servet Engin, İsmail Hakkı Bağdat, Saadettin Kaplan ve bir çok ilesam üyesi ve dinleyicinin katıldığı etkinlik sezon finaliydi.