ANKARA 

Orhan Gencebay'ı makamında kabul eden Bakan Çelik, dünyaya mal olmuş önemli bir sanatçıyı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. 

Gencebay'ın zor zamanlarda iyi bir dost olduğunu her zaman gösterdiğini ifade eden Çelik, ''Sayın Başbakanımız o zor günlerde, koyu günlerde, memleketin üzerine bir kasvet düşen günlerde, cezaevinden çıktığında ilk ziyaretçilerinden bir tanesi Orhan Bey'di. Çoğu kimsenin ziyaret etmeye cesaret edemediği zamanlarda ön kapıdan girerek ziyaretine gelmişti'' dedi. 
Çelik, o günlerden beri Gencebay'ı hem insan olarak sevdiklerini hem de vefalı bir dost, sanatçı olarak bildiklerini söyledi.

Çok büyük şeref duyduğu ziyaretin, hatıra şeridi gibi bir sürü olayın zihninden, gönlünden geçmesine neden olduğunu vurgulayan Çelik, ''Tekrar kendisine hoş geldiniz diyorum. Şimdiye kadar çok güzel işler yapıldı, her bakanımız çok güzel işler yaptı, çok güzel katkılar sağladı kültür sanat hayatımıza. Bundan sonra beraberce daha iyi işler yapmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Orhan Gencebay da ''Biz halka, hakka hizmet edene, gereği gibi hizmet edene, saygı duyarız, teşekkür ederiz, kim olursa olsun. Çünkü hepimiz insanız. Birbirimize hizmet etmek için varız. Bunu iyi yapana teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı. 
Gencebay, ''Ömer Bey, Sayın Bakanımız çok önemli bir fikir adamıdır aynı zamanda ve bizim konularımızı da son derece duyarlılığıyla bilmektedir, yaşamaktadır. Teşekkür ediyorum kendilerine. Hayırlı uğurlu olsun diyorum'' şeklinde konuştu.