Her yazın başında bir albüm çıkarıyorsunuz. Müzik piyasası bu kadar zor durumdayken, sizin şarkılarınız nasıl 'hit' oluyor? 

Nazar değmesin. Maşallah! Her albüm çıkacağı zaman bir korku taşıyorum içimde. Acaba yeni şarkı, Bebeğim'in önüne geçebilecek mi? Afedersin'den daha büyük bir şarkı olacak mı? Evli Mutlu Çocuklu'yu aşar mı? Türkan'ı ezer geçer mi? Galiba Allah'ın sevgili kuluyum, bir şekilde doğru insanlarla buluşturuyor beni. Samimiyet önemli bu noktada. Hiçbir şeyi matematiksel konumlandırmıyorum. Kimseye "Bana stadyumlarda çalınacak şarkı yapın" demiyorum. Biri karşıma geçip, "Bu şarkıyı al, sana hemen meyve suyu kampanyası gelecek" dedi mi, "İyi günlerrrrr" deyip, kaçıyorum... Başkası olsa üzerine atlar ama bana cazip gelmiyor. 

Ne cazip geliyor size? 

Şarkıyı dinleyince gelen bir his var... O hissi yakalamam lazım. Bu albümde Sezen Aksu'nun bir şarkısı var. Dinlediğim an bayıldım. Yıllardır Sezen Aksu'nun bazı şarkılarını dinliyorum, olmuyor. 'Çok da benlik değil' diyorum, ayıp oluyor kadına. Üzülüyorum. Ama bu şarkıya bayıldım. Başkası için yazmış ama bana vermesi için çok ısrar ettim. 

Bir dakika başa dönelim o zaman, nasıl dinlediniz Sezen Aksu'nun şarkısını oradan başlayalım... 

Telefonda dinledim. Dinler dinlemez pılımı pırtımı topladım, evine koştum. Dizinin dibine oturdum. "Kızım başkasına söz verdim, olmaz!" diyor. "Kendimi üçüncü köprüden atarım" diye tehdit ediyorum... Şarkıyı okuttu bana evinde. Yanıma yaklaştı, "Eyvahhh" dedim... Kolunu gösterdi, "Bu tüyler boşu boşuna diken diken olmaz" dedi. Şarkıyı kaptım. Sezen Aksu'nun Bekleyemedim şarkısı böylece yeni albüme girdi. Senelerdir ondan şarkı istiyorum, bir türlü olmuyor. Bu şarkıya kısmetmiş. Sezen Aksu müthiş bir kadın, evine gidince yere, dizinin dibine oturmak istiyor insan. Ondan bir kademe aşağıda durma ihtiyacı yaşatıyor. Akıllar veriyor bana. En son, "Demet'ciğim, tüm sıkıntılarımızı, derdimizi, kederimizi bu Twitter üzerinden yazmasak bebeğim" dedi. O zamandan beri, Twitter'dan kimseye tırnaklarımı göstermiyorum. 

Duruldunuz yani... 

Evet sekiz dokuz aydır etrafa sataşmıyorum, laf yetiştirmiyorum. Ama bunu becerene kadar zor bir süreç geçirdim. Şarkılarımla başarılı olmasaydım, tüm bu tırnak göstermelerim geri tepebilirdi. Şarkı yerini bulduysa ve insanlar sevdiyse, onun bunun laf atması zor indirir o çıkılan yerden kişiyi. İnsanların beni sevmesi önemli biliyorum ama antipatik olduğum çevrelerde bile şarkılarım seviliyor farkındayım. 

Bu yaz dillere slogan olacak şarkılar var mı albümde? 

Yıllardır üzerime yapışan bir, 'Giderli Şarkıların Kadını' durumum var. Mutlu aşk şarkıları bana olmuyor! Hayat ne güzel, şahaneyiz tarzı şarkılar bende tutmuyor. Ne kadar özel hayatımda mutlu olursam olayım, insanlar benden öyle şarkılar dinlemek istemiyor. Atarlı, giderli şarkıları kovalıyorum o yüzden. Duyunca "Tam benlik!" diyorum. Sinan Akçıl'ın Ders Olsun şarkısıyla çıkıyoruz. 



BAŞKA ÇOCUK 
DÜŞÜNMÜYORUM

Bana eşin, kızın ve senin olduğun bir mutluluk karenizi anlatır mısın? 

Yemekten sonra bir Hira sevme faslımız var. Çoraplarını çıkarıyoruz, yatağın içine atıyoruz onu... Mıncık mıncık her yerini seviyoruz. Yürümeyi öğrendiği için, kendini bir babaya atıyor, bir babaya... Ama hep babaya atıyor kendini (gülüyor). Atcılık, inekçilik, yatak macerası var. Birkaç tane doğuran uçuyordur herhalde mutluluktan ama bende o yürek yok! 

Düşünmüyor musunuz başka çocuk? 

İmkansız. Sanki Hira'yı kucağıma alamazmışım gibi geliyor. Ya ötekisini daha seversem. Aklımı oynatırım. Gece gezmelerim bitti artık erkenden yatıyorum                                             

Kızınızla ilgili ne hayaller kuruyorsunuz? 

Ya ileriyi düşünemiyorum bile. Ben Hira'nın yedi yaşını bile düşünemiyorum bile. Tek takıntım, anaokulunda elini yıkayacak, o lavabo kırılırsa... Daha bu devredeyim. Uzaklar karanlık. Anaokuluna götürüyorum. Bırakıp eve gidemiyorum, yan odada çay-kahve içip saatin dolmasını bekliyorum. Okula vermem herhalde (gülüyor) Evde eğitimi düşünüyorum (gülüyor). 

- Çocuk doğurmuş bir kadın gibi değilsiniz... Formunuzu nasıl koruyorsunuz? 

Sırrım drenaj masaj. Spor yapmam sadece yürürüm her sabah. Bir de masaj yaptırırım.