Son günlerde birçok kitapçının, ön raflarında FETÖ'yü anlatan kitapları görmek mümkün. Gerek örgüt içinde kaldıktan sonra yollarını ayıran, gerekse FETÖ'ün zulmüne maruz kalanlarca kaleme alınan kitaplar, büyük ilgi görüyor.

Beyoğlu'nun ünlü İstiklal Caddesi üzerinde, her gün binlerce insanın ziyaret ettiği kitapçılarda en çok satan kitapların FETÖ'yü konu edinen eserler olduğu belirtiliyor. Mustafa Önsel'in "Ağacın Kurdu", Latif Erdoğan'ın "Şeytanın Gülen Yüzü", Selim Çoraklı'nın "Darbelerin Efendisi HOCIA" ile İsmail Hakkı Pekin'in "Kozmik Oda" isimli kitapları, en çok satanlar arasında yer alanlardan sadece bir kaçı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre son dönemde hem örgütün içinde bulundukları için pek çok bilgiye vakıf olanlar, hem de "Ergenekon", "Balyoz", "İzmir Casusluk" gibi davalarda FETÖ'cülerin "zulmüne uğradıklarını" belirten kişiler, birbiri ardına kitaplara imza attı.

"FETÖ'nün altın vuruşu: DARBE"

"FETÖ" ismiyle kitap kaleme alanlardan biri daha önce de örgütü yazan Çetin Acar. Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ isimli yeni kitabında Acar, 15 Temmuz darbesinin FETÖ'cülerin "altın vuruşu" olduğunu belirtiyor. Acar kitabının ön sözünde şunları ifade ediyor:

"Amerika-Washington adresli Dünya Siyonizm Merkezi'nin Türkiye ayağı olan "zındıka komitesi = üst akıl = üst yapı"nın emir ve komutasında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 'altın vuruşu' yaptığı ortaya çıkmıştı. Şaşırmamıştım son yedi yılda sokaktaki insandan milletvekiline, işçisinden genel müdürüne, polisinden yetkili savcısına kadar her kesimden insana anlatmaya çalıştığım FETÖ, 'yeni' bir darbe girişimi başlatmıştı."

Elips'ten FETÖ kitapları

Elips Yayınevinde son dönemde FETÖ'yü konu alan 6 kitap piyasaya çıktı. Yasin Topaloğlu'nun, "ABD, İsrail ve FETÖ'nün Türkiye ile Asimetrik Savaşı" üst başlıklı "Son Darbe" isimli kitapta Türk halkının 15 Temmuz’da ortaya koyduğu tavır anlatılırken, "FETÖ Sıfırı Tüketiyor", "Palamut Mesihi", "Dijital Terör Örgütü", "Anti Ergenekon'dan Neo-Ergenekon'a Kripto" ve "Kozmik Oda" isimli kitaplarda FETÖ farklı yönleriyle anlatılıyor.

Kurtuluş Tayanç Çalışır'ın kaleme aldığı Kaynak Yayınları arasında çıkan "15 Temmuz ve FETÖ" isimli kitapta ise bir terör örgütünün anatomisi işleniyor. Paralel Devlet Yapılanması'nın medya ayağının da mercek altına alındığı kitapta, cemaatin kripto elemanlarının nasıl tanınabileceğine ilişkin ip uçları veriliyor. "Milletin Darbesi 15 Temmuz" isimli kitapta ise sokakları dolduran halkın kendi iradesine sahip çıkışı konu edilirken, FETÖ'nün gözü dönmüş teröristlerinin nasıl bozguna uğratıldığına yer veriliyor.

Darbelerin Efendisi HOCIA

Bir dönem FETÖ içinde "imamlık" yaptıktan sonra örgüte karşı mücadeleye giren Selim Çoraklı da "Darbelerin Efendisi HOCIA" isimli kitaba imza attı. Daha önce de "Gülen'in Ağlattığı Müslümanlar” kitabı piyasaya çıkan Çoraklı, Gülen'in, gizlenme (Takiyye) sanatının gelmiş geçmiş en büyük ustalarından biri olduğunu anlatıyor.

Son dönemde birbiri ardından piyasaya çıkan kitapları AA muhabirine değerlendiren Çoraklı, "Önceleri de insanlar, risk alarak büyük bir cesaretle FETÖ aleyhinde kitaplar yazdılar. Ancak bu dönemde kitap sayısının artması da doğaldır" dedi.

FETÖ'nün kendisini yıllardır "İslam âlimi" maskesi altında sakladığını ama gerçeğin hiç de öyle olmadığının ortaya çıktığını anlatan Çoraklı, "MİT, Gülen CIA'nın Orta Asya ayağı" derken, Sibel Edmond, "CIA Gülen'i kullanıyor" açıklamasını yapıyor. Wikileaks belgelerinde, Gülen "CIA'ya hizmet eden biri olarak belirlenirken, bunu teyit edercesine CIA, "Gülen ve hareketiyle beraber çalışıyoruz!" açıklamasını yapıyor." diye konuştu.

"Gülen hiç ılımlı olmadı"

"Paralelin Kökenleri" isimli kitabın yazarı Hayri Yıldırım ise Gülen'in, ABD'nin "Ilımlı İslam" ve "Yeşil Kuşak Projesi'nin" bir parçası olduğunu anlatıyor. Yıldırım, kitabın ön sözünde şu ifadelere yer veriyor:

"Gülen hiç de öyle ılımlı değildi. Adliye, Emniyet, Ordu ve diğer birçok kurumda kadrolaştı. Neredeyse kadroların yarısı Cemaat oldu. Ergenekon, Balyoz gibi adlarla açılan davalar ile Türk Ordusunu temizlemeye kalkıştı. Ama davalardaki delillerin sahte olduğu ortaya çıktı. Ve sonunda Paralel, ordu içindeki subaylarıyla darbe yapmaya kalktı."

TSK içindeki 'Paraleller'

Yavuz Selim Demirağ'ın kaleme aldığı ve Kırmızı Kedi yayınevinden çıkan "İmamların Öcü" ise ilgi çeken kitaplar arasında yer alıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki FETÖ yapılanmasının işlendiği kitapta, örgütlenmenin dünü ve bugünü anlatılıyor. "Paralel Yapı'nın" polis, yargı, medya, bankacılık ve eğitimle ilgili çalışmalarının işlendiği kitapta TSK içindeki 'paraleller'in nasıl tespit edileceği sorusuna cevap aranıyor. Demirağ'ın Bilge Oğuz Yayınlarından yeni çıkan "Darbe ve İnfaz" da ise FETÖ'cülerin yaptıkları ayrıntılı olarak işleniyor.

Yazar Ahmet Alpan ise "Amerika Birleşik Darbesi ve Fetullah" isimli eserinde darbenin başarıya ulaşmasının ardından yapılacak atama listelerinin bile hazırlanıp Gülen'e verildiği ifade ediliyor. Kitabın ön sözünde, "Ortalık biraz yatışınca Gülen de bir dini lider olarak İstanbul'a inecekti." deniliyor.

Faik Bulut'un kaleminden Berfin Yayınları arasında çıkan "Kim Bu Fetullah Gülen" isimli eserde de örgütün, dünü, bugünü ve hedefi mercek altına alınıyor. Bulut kitabında; Gülen'in yargı, ordu ve emniyet saflarında örgütlendiğini, kilit mevkileri ele geçirmeyi planladığını, dini-imanı, kutsal değerleri kullanarak bir menfaat tarikatı ve çıkar şebekesini örgütlediğini anlatıyor.

 "Ağacın kurdu içinde olur"

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanmayı "Ağacın Kurdu" adıyla kitaplaştıran Mustafa Önsel, bizzat tanık olduğu "Fetullahçı Terör Örgütü"nün izlerini belgeleriyle paylaşıyor.

Önsel kitabında şunları dile getiriyor:

"Bu çalışmamda -pek çok yaşanmışlıktan hareketle- açılan soruşturmalarda adı artık kısaca FETÖ, yani "Fetullahçı Terör Örgütü" olarak ifade edilen ihanet odağının TSK'de, başta askeri okullar olmak üzere, geldiği noktayı içinde yaşayan biri olarak takdirlerinize sunuyorum. Buradaki anlatımların bir bölümünün, bir kısım okuyucuya abartılı geleceğini biliyorum. Fetullahçı örgütün yaptıklarını gören, bizzat yaşayan on binlerce TSK mensubu ise anlattıklarımın, yaşananların ancak küçük bir bölümünü teşkil ettiğini biliyor. Bu konuda yüzlerce kitap yazılsa yine de yeterli olmaz."

Şeytanın Gülen Yüzü

Fetullah Gülen'in yanında 45 yıl kaldıktan sonra 17-25 Aralık darbesinin ardından örgütle yollarını ayıran Latif Erdoğan da kaleme aldığı "Şeytanın Gülen Yüzü" isimli kitabında FETÖ'nün darbe girişimine kadar uzanan yasa dışı yapılanmasının perde arkası anlatıyor.

"Gülen, kendi cemaatini kurmaya nasıl karar verdi? Gülen Cemaati bir proje miydi? Devlet içine sızma ilk hangi kurumda başladı? Gülen'in Mesihlik iddiası gerçek miydi? Evlenmeme sebebi gerçekte neydi? Türkiye'ye neden kaçak yollarla girdi?" gibi soruların cevaplarının arandığı kitapta, örgütün iç yüzü, içeriden gelen birinin anlatımıyla kamuoyunun dikkatine sunuluyor.

Çok satan kitaplar

Bunların yanı sıra 15 Temmuz darbe girişiminden önce piyasaya çıkan pek çok kitap da güncelliklerini koruyor. Eski Emniyet Müdürü Avcı'nın "Haliç’te Yaşayan Simonlar" kitabından sonra çıkan "Cemaat'in İflası" adlı kitap ilgi görmeye devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun'un "İN" isimli kitabı da en çok satan kitapların arasındaki yerini koruyor.

Can Özçelik'in "Kainat İmamı Fetullah Gülen", Gazeteci Nedim Şener'in "Ergenekon Belgelerinde Fetullah Gülen", Merdan Yanardağ'ın "Kuşatılan Türkiye-Gülen Hareketinin Perde Arkası" isimli kitaplar satmaya devam ediyor.

Uzun'un "İN" isimli kitabı, 100 bini satış rakamını aşarken, Avcı'nın kitabı "Cemaat'in İflası" da 150 bin sattı.

Kitapçıların verdiği bilgilere göre, son günlerin en çok satan kitapları ise Latif Erdoğan'ın "Şeytanın Gülen Yüzü" ve Mustafa Önsel'in "Ağacın Kurdu".