CEREN DEMİRBÜKEN
İSTANBUL
TRT'nin Tepebaşı stüdyosunda yapılan galada, ''Diriliş Ertuğrul'' ve ''Filinta''nın ilk bölümleri gösterildi. Galaya, Osmanlı Devleti'nin kuruluş sürecini anlatan ''Diriliş Ertuğrul'' ve televizyon tarihinin ilk Osmanlı polisiyesi olan ''Filinta'' dizisinin oyuncuları, yönetmenleri, senaristleri, sanat dünyasından davetliler ve TRT yetkilileri katıldı.
''Bu kadar tutacağını beklemiyordum''
''Diriliş'' dizisinin başrol oyuncularından Engin Altan Düzyatan, ''Dizinin bu kadar tutacağını beklemiyordum. İzleyicilerin emeğimizi görüp, karşılığını vermesi beni çok mutlu etti'' dedi. Engin Altan, bazı dizilerin yayından kaldırılmasına, ''Tutan diziler üzerinden copy-paste ve starlar üzerinden dizi yapma dönemi artık bitti. İnsanlar kaliteli dizileri ayırt edebiliyor'' yorumunu yaptı. Çok konuşulan zikir sahnesiyle ilgili de  
 yorumda bulunan Altan, ''Zikir sahnesi beni çok büyüledi. Muhteşemdi. Daha bunun gibi sahneler çok olucak'' şeklinde konuştu.
 ''Atalarımız bu toprakları kolay kazanmamış''
Tarihi bir dizide oynamanın keyifli olduğu kadar zor olduğuna değinen Altan, ''Böyle bir dizide oynayınca atalarımızın bu toprakları çok da kolay kazanmadığını, temellerinizin de çok sağlam atıldığını görüyoruz. Şimdi biz bir savaş sahnesi çekiyoruz, yoruluyoruz. Ama atalarımız gerçekten savaşarak kanlarıyla almışlar bu toprakları. O yüzden çok gurur duyuyorum böyle bir projede olduğum için'' değerlendirmesinde bulundu.
''Umarım bu dizi de tarihe karşı merak uyandırır''
Altan, dizilerden de insanların tarihe ilişkin izlenimler edindiğini söyleyerek, ''Türkiye'de okuma alışkanlığımız zayıf olduğu için diğer mecralarla öğreniyoruz bazı şeyleri. Diziler de sanırım bu konuda faydalı olmaya başladı. Bu tür diziler sayesinde biraz daha merak edip araştırmak gibi bir misyon ediniyor insanlar kendilerine. Umarım bu dizi ile de insanlarda merak edip türümüzü, tarihimizi, atalarımızın nerden geldiğini öğrenme isteği oluşur'' dedi.
''Bu durumu gerçek kılabilmeye çalışıyoruz''
Filinta dizisinin yakışıklı oyuncusu Onur Tuna da diziyle ilgili, ''O dönemin kostümleri ile insani konuları işlemek bize çok mutluluk veriyor'' dedi. Tuna, dizi sayesinde teknik anlamda birçok şey öğrendiğini belirterek, ''19'uncu yüzyılın ikinci yarısını anlatıyoruz bu kikayede ve bu durumu son derece gerçek kılabilmek için oluşturulmuş büyük bir platomuz var'' diye konuştu.