YUSUF TOLGA ÜNKER
İSTANBUL 
Dila Yumurtacı, 27 Mart tarihinde İstanbul’da bulunan Studios Çukurcuma bünyesinde gerçekleşen Contemporary Art Project kapsamında açılan sergide “Elimin Hamuru ile” adını verdiği bir performans sundu.
Dila Yumurtacı, çalışmasını şu şekilde anlatmakta; “Elimin Hamuru ile Türkçe’ de sıkça kullanılan bir deyim olan “Elinin Hamuru ile erkek işine karışma”dan yola çıkarak oluşturduğum bir performans. Çünkü bu kadının sosyal hayattaki yerini sınırlayan bir söylem. Sosyal hayatın, erkek ve kadın iş bölümü olarak şekillendiği bu düzlemde, kadının erkeğin gücüne erişemediği, ikinci planda kaldığı, sadece evinde olan, eviyle ilgili, evcil bir varlık olarak betimlendiğini görüyoruz.”  
“Hamurun besleyici özelliği, anaç ve dişil özelliklerini ortaya çıkarırken, unu hamura dönüştüren kadın ise “yaratıcı” olarak beliriyor. Carl Jung’un arketiplerinden olan “yaratıcıyı” seçme nedenim kadının bu özelliğini vurgulamak istemem. Ev kadını, iş kadını, anne… Sosyal sorumlulukları ile bağlantılı olarak ve bunların ötesinde sadece kadın olarak “yaratıcı” olmaları. Kadının gücünü sergilendiği bu süreçte, hamur yoğurma mücadelenin kendisi olarak beliriyor. 
Performanstaki hamur yoğurma, bireysel olarak verdiğim mücadelelerin kendisini ifade ederken, tüm bu sürecin sonunda ürettiğim hamur rahatlamamı, küçük parçalara ayırdığım her hamur ise, bu huzuru gelenlerle paylaşma isteğimi vurguluyor” diyerek performansını açıkladı.