Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Uğurlu, yaptığı açıklamada, darbe girişimi başladığında evinde olduğunu, Boğaziçi Köprüsü'ne askerlerin yığıldığını televizyonlardan öğrendiğini, silahlı kuvvetlere bağlı zırhlı araçların yolda olduğu görüntüleri izleyince bir kalkışma olduğunu anladığını anlattı.

Yaşananlar sırasında endişelendiğini belirten Uğurlu, şöyle devam etti:

"21'inci yüzyılda darbe ne demek? Meclisimizin bombalanması ne demek? Bence o gece kırılma anı, meclisimizin bombalanması anıydı. Meclisi bombalamak demek halkı, demokrasiyi, geleceğimizi, yarınlarımızı bombalamak demektir. Bu kabul edilemez."

Uğurlu, evinden bütün şehri rahatlıkla görebildiğini ifade ederek, "Etrafıma baktım her yer ışıl ışıl, bütün camiler ışıl ışıldı. Önce sosyal medyaya yazmaya başladım derhal, sonra dışarıya çıktık." diye konuştu.

Uğurlu, darbe girişiminde halktan yana duruş sergilemeyen sanatçılar olduğuna değinerek, "Vallahi ben çok üzülüyorum tepki göstermeyenlere. Demokrasi havarisi olduklarını iddia eden, her vesilede demokrasinin altını çizen, her vesileyle Osmanlı'ya, atalarımıza, inançlarımıza laf söyleyen insanların, darbe girişimine karşı da iki çift laf söylemeleri gerekirdi." görüşünü dile getirdi.