ANKARA

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT'nin kuruluşundan bugüne 7'den 70'e takdirle takip edildiğini, güvenle izlendiğini ve uluslararası alanda gurur vesilesi yayınlara imza atarak ülkenin marka değeri olduğunu bildirdi.

Davutoğlu, TRT'nin 51'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Millete ilkleri yaşatan kurumların başında gelen TRT'nin milli değerlerden ve ortak hassasiyetlerden taviz vermeyerek, ilkeli ve kaliteli yayıncılık anlayışını yıllardır başarıyla sürdürdüğünü belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kuruluşundan bugüne TRT, 7'den 70'e takdirle takip ettiğimiz, güvenle izlediğimiz ve uluslararası alanda gurur vesilemiz olan yayınlara imza atarak ülkemizin marka değeri olmuştur. Bu itibarla, sürekli gelişen ve değişen yüzü ile modern Türkiye'nin güçlü sesini tüm dünyada duyuran öncü kurumumuzun, çok dilli kanalları, eğitici içeriği, akraba ve dost topluluklara yönelik programları ile de millet olma şuurumuzu sağlamlaştırdığına inancım tamdır. Bu düşünceler eşliğinde, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun kuruluş yıl dönümünü kutluyor, değerli mensuplarına başarılar diliyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."