Mahallenin bakkalının çırağı Can (Kalust Şalcıoğlu) oyunda, mahalleye yeni taşınan Sakine’ye aşık oluyor. Aşk tek taraflı tabii. Biraz psikopat bir çocuk Can. Oyundaki kıyafet seçimini kendi yapmış Kalust; kulaklarını kepçe hale getiren beresinden, göbeğinin bir karış üzerine kadar çektiği pantolonuna, beline 1,5 tur atan “çakma” kemerine kadar; kıyafet detaylarıyla bile sizi güldürüyor, bakkalın çırağı “Can” olarak.
Hızlı tempolu oyun vodvil tadında.
Kalust’un, İstanbul dışındaki sosyal medya takipçilerine müjde; “Çilekli Spagetti” önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye’nin çeşitli illerini dolaşıp turnelerine başlayacak. Mart ayında da bir Almanya turneleri söz konusu. “Çilekli Spagetti“, Kalust Şalcıoğlu’nun sosyal medya desteğiyle 2015 yılının ilk beş oyununu “Tiyatro Karnaval”ın 120 kişilik sahnesinde kapalı gişe oynamıştır.
Kalust’a oyunculuğu sordum?
Üniversite yıllarında iki yıl tiyatro kulübü başkanlığı yapmış, “workshop”lara katılmış. Bu yaz da dünyanın tiyatro merkezi olarak adlandırabileceğimiz Londra’daki New York Film Akademi’sinde 6 haftalık aktörlük eğitimine katılacakmış Kalust.
Yazımı kaleme aldığım sıralarda, sosyal medyadan gördüğüm; Yeşilay’ın da kamu spotunda yer aldığıydı.
Gazeteci, televizyoncu Kalust, bu kış çekilecek iki sinema filmiyle de anlaşmış… Sevenlerine duyurulur…