İSTANBUL (VHA) - 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor. Festival kapsamında düzenlenen kortej büyük ilgi gördü. 1-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen festivale ilgi büyük.
Festival kapsamında 2 Ağustos Cumartesi akşamı büyük bir kortej düzenlendi. Festivale katılan tüm ülkeler kortejde yer aldı. Öğle saatlerinde Taksim’den hareket eden kortej saat 21.00’de Büyükçekmece’de yürüyüşe başladı. Alkışlar arasında yerel kıyafetleriyle yürüyen misafir ülkeler büyük beğeni topladı.
15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne dünyanın dört köşesinden 64 ülkeden 1000’in üzerinde sanatçı katılıyor.
Festivale bu yıl Arjantin, Arnavutluk, Beyaz Rusya, Brezilya, Bulgaristan, Finlandiya, Doğu Timor Demokratik Cumhuriyeti, Fransa, Gambia, Guam, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İsviçre, İspanya, İtalya, KKTC, Kolombiya, Kosova, Kosta Rika, Macaristan, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Şili, Ukrayna, Yemen, Yunanistan gibi pek çok ülke Tuürkiye’nin  vsahipliğinde katılıyor.

Dünyanın en iyi festivallerinden biri


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, festival hakkında şöyle konuştu:
“Dünyanın en iyi festivallerinden biri olan bu festivalin amacı ülkemizi, şehrimizi dünyaya tanıtırken dünyanın kültürlerini de halkımızla bir araya getirmektir. Sınırların kalktığı en güzel tanıtımın kültür, sanat ve sporla yapıldığı duünyada artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Bu yarışta Büyükçekmece’mizi öncü ve örnek bir şehir yapmak en
büyük hedeferimizden birisidir. Dünyanın en fazla ihtiyaç duyduğu barışa, dostluğa bir nebze olsun katkıda bulunuyorsak ne mutlu bize...”