BURSA -  Lost, Prison Break ve Flash Forward gibi dizi ve filmlerin yönetmeni Bobby Roth, danışman yönetmenlik görevini üstlendiği ''Alina'' projesi için geldiği Bursa'da, iskender kebap yedi, tarihi Koza Han'ı gezdi.

Sabah saatlerinde Ulu Cami yakınlarındaki Orhangazi Parkı'na gelen ünlü yönetmen, burada bu yılın kasım ayında mobil ve internet ortamında yayımlanacak 8 bölümlük web-dizisi ''Alina'' için çekim planları denedi. 

Elinde fotoğraf makinesi ile gazetecilere poz veren Roth, basın mensuplarından, kendisini kilolu gösterdiği için aşağıdan çekmemelerini istedi.

Beraberindeki oyuncu Seda Eğridere ile Kapalı Çarşı içinde bulunan Tarihi Koza Han'a geçen Bobby Roth, vatandaşlardan ilgi gördü. Bazı vatandaşlar ünlü yönetmen ile fotoğraf çektirirken, bir seyyar satıcı Roth'a simit verdi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan ünlü yönetmen, İstanbul'dan önce Bursa'ya geldiklerini ifade ederek, ''Bursa, film planlarında daha az kullanılmış bir yer. Bu nedenle ilk olarak burayı tercih ettik. İki gündür kentin birçok bölümünü gezdim ve çekim yapacağımız yerlere karar verdik. Tarihi Koza Han ve birkaç mekanda filmin bazı sahnelerini çekeceğiz'' dedi.

Bir gazetecinin ''Osmanlı tarihini anlatan bir film çekmeyi düşünür müsünüz?'' sorusununa Roth, ''Osmanlı veya başka tarz bir tarihi film düşünmüyorum. Daha çok aksiyon filmleri tercih ediyorum'' karşılığını verdi.

İskender kebap yediğini ve çok beğendiğini dile getiren ünlü yönetmen, sorulması üzerine ''Fetih 1453'' filmini duymadığını vurgulayarak, gerekirse Bursa'yı başka film veya dizi mekanları için kullanabileceğini sözlerine ekledi.

CVP Film tarafından çekimlerine başlanan, yönetmenliğini Vladamir Jedlicka, danışman yönetmenliğini Bobby Roth'un yaptığı, bu yılın kasım ayında mobil ve internet ortamında yayımlanacak 8 bölümlük web-dizisi ''Alina'', gelecek yılın mart ayında sanatseverlerle buluşacak.