MONTREAL

Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün sponsorluğunda düzenlenen Altın Boynuz Türk Film Festivali Montreal’de başladı.

Montreal şehir merkezindeki 101 yıllık tarihi İmperial Cinema salonlarında gerçekleştirilecek festivalde, 28 Ekim'e  kadar 10 uzun metrajlı film, seyircilerle buluşacak.

Festival Cansel Elçin’in yapıp yönettiği ''Kampüste Çıplak Ayaklar'' filmi ile perdelerini açtı. Festivalin ikinci gününde ise Vuslat Saraçoğlu’nun yönettiği ve Müslüm Gürses’in hayatını konu alan Müslüm Baba’nın Evlatları filmi gösterilecek.

Aynı gün akşam Mahmut Fazlı Coşkun’un yönettiği Yozgat Blues da seyirciyle buluşacak. Festivalin üçüncü günü gerçekleşecek Antakya Medeniyetler Korosu Konseri’nin ardından aynı gece, Onur Ünlü’nün Sen Aydınlatırsın Geceyi filmi sinemaseverlere sunulacak.

Altın Boynuz Türk Film Festivali’nde dördüncü gün Reha Erdem’in Şarkı Söyleyen Kadınlar’ı ile  Seren Yüce’nin Çoğunluk filmi gösterilirken, 27 Ekim Pazar günü de Deniz Akçay’ın Köksüz ve Derviş Zaim’in Devir filmleri ''perde'' diyecek. Festival, son gün olan 28 Ekim akşamı Onur Ünlü’nün İtirazım Var filmi ile perdelerini kapatacak.

Oyuncu ve yönetmenler de geliyor

Altın Boynuz Türk Film Festivali için aralarında Ahmet Mümtaz Taylan, Hazal Kaya, Filiz Ahmet ve Belit Özükan’ın bulunduğu oyuncularla, festivalde filmleri gösterilecek olan yönetmenler de Cansel Elçin’in dışında Montreal’de olacaklar.

Öte yandan, festivalde bir de kısa film yarışması yapılacak.

“Amacımız Türk kültürüne hizmet etmek”

Festivali arkadaşı Onur Karaman ile organize eden Uğur Can Gürsözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının Türk kültürüne ve sinemasına hizmet etmek olduğunu söyledi. 100 yıllık Türk sinemasından özenle seçtikleri eserleri, Kanadalı sinemaseverlerle buluşturmayı hedeflediklerini anlatan Gürsözlü, şöyle devam etti:

“Türk filmlerini Kanada’da sergilemek, Quebec, Kanada ve Türk kültürü arasında etkileşime olanak sağlamak, ve Türk sinemasının dünyadaki profesyoneller ile buluşmasına katkıda bulunmak istedik. Festivali, her yıl düzenlenen geleneksel bir etkinlik haline getirmek istiyoruz. Bu vesile ile başta Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü olmak üzere bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz.”