İSTANBUL - Beyazperdede üçüncü kez izleyiciyle buluşacak bilimkurgu-aksiyon-macera türündeki "Iron Man-3"ün başrollerinde Robert Downey Jr, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow yer alıyor.

Yönetmen koltuğunda Shane Black'in oturduğu filmin konusu kısaca şöyle:
"Tony Stark, milyarder bir iş adamı, kahraman ve bir mucittir. Bu sefer daha güçlü bir düşmanla karşı karşıya kalıyor. Stark zorlu bir mücadeleye giriyor. Fakat en yakınlarını korumak için sadece zeka ve cesarete değil, içgüdülerine de ihtiyacı var. Bu savaşta Stark'ın kafasındaki soru filmin en can alıcı yanı; "Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan, yoksa kıyafet midir adamı adam yapan?"

Bir Hikayem Var

Kadir Doğulu, Emre Sungur, Bülent Çolak, Nuri Alço, Haldun Boysan, Müge Boz, Coşkun Göğen'in başrolünde yer aldığı komedi türündeki "Bir Hikayem Var" adlı filmin senaryosunu ve yönetmenliğini Talip Karamahmutoğlu üstlendi.
Film, kendi filmini çekme hayaliyle en yakın arkadaşları Okay ve Aras ile yola koyulan Mert'in yaşadıklarını anlatıyor.

Bir Gevrek Bir Boyoz İki de Kumru

"Bir Gevrek Bir Boyoz İki de Kumru" adlı komedi türündeki filmin yönetmenliğini, senaryosunu da yazan Osman Dikiciler üstlendi. Selen Seyven, Melih Ekener, Ogün Kaptanoğlu, Funda Şirinkal, Ali'nın başrollerini paylaştığını film, 1955'te İzmir'i terk ederek Selanik'e gitmek zorunda kalan Hristo'nun yaşadıklarını konu alıyor.

Pas ve Kemik

Fransa-Belçika ortak yapımı olan dram, gizem, romantik türündeki "Pas ve Kemik" adlı filmin başrolünde, Marion Cotillard, Celine Sallette, Bouli Lanners, Fred Menut, Katia Chaperon oynuyor.
Yönetmenliğini Jacques Audiard'ın yaptığı film, katil balina eğitmeni olan Stephanie ile 5 yaşındaki oğlunu kaybettikten sonra kimsesiz, evsiz ve parasız kalan Ali'nin yollarının bir gece kulübünde çıkan kavga sonrası tesadüfen kesişmesini anlatıyor.

-Eski Dostlar-

Al Pacino, Christopher Walken, Katheryn Winnick, Julianna Margulies, Alan Arkin'in başrollerinde yer aldığı komedi ve suç türündeki "Eski Dostlar"ın yönetmen koltuğunda Fisher Stevens oturdu.

-Neredesin Süpermen-

Finlandiya-İsviçre ortak yapımı olan dram türündeki "Neredesin Süpermen"in yönetmenliğini Karzan Kader üstlendi.
Başrollerini Sarwar Fazil ile Zamand Taha'nın paylaştığı film, 1990'lı yılların başında Kuzey Irak'taki bir Kürt köyünde yaşayan 10 yaşındaki Dana ve 6 yaşındaki Zana adlı iki kardeşin hikayesini konu alıyor.

Max Maceraları:3 Dinoterra

Çocukların merakla beklediği Max Maceraları serisinin üçüncü filmi "Dinoterra"ya ünlü isimler sesleriyle hayat verdi.
Karakterleri Yekta Kopan, Hülya Avşar ve Kenan Doğulu'nun seslendirdiği animasyon filmin konusu şöyle:
"Gölgelerin Efendisi, Aslan Max'ın kristalleri ele geçirmesini bir kez daha başarıyla engelledikten sonra, bu kez çok daha güçlü olan Dinozor Kristalleri'nin varlığını öğrenerek geri döner. Gölgelerin Efendisi bu kristalleri kötü niyetleri için kullanmak üzere ele geçirmeyi planlamaktadır. Oysa kristalleri ele geçirmesi oldukça zor olacaktır; çünkü bu kristaller yalnızca dinozorların ait olduğu tarih öncesi çağda bulunabilmektedir."

Zoraki İkili

Yönetmenliğini David Charhon'un yaptığı komedi filmi "Zoraki İkili"nin başrolünde Omar Sy, Sabrina Ouazani, Lionel Abelanski, Zabou Breitman, Andre Marcon yer alıyor.
Film, birbirlerine tamamen zıt karakterler olan iki dedektifin komik maceralarını anlatıyor.

Muhalif Başkan

Beyaz perdede bu hafta vizyona girecek olan bir diğer Türk filmi de "Muhalif Başkan". Ferhan Şensoy, Dost Elver, Serkan Kuru, Ali Uyandıran, Meltem Parlak'ın  oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin yönetmenliğini Yüksel Torun yaptı.