MUĞLA - Milas'taki tarihi Beçin Kalesi'nde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında 15. yüzyıla ait olduğu sanılan tarihi hamama rastlandı.

Beçin Kalesi'nde Milas Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen çevre düzenlemesi kapsamında otopark alanındaki hafriyat çalışmalarında, beylikler dönemine ait olduğu tahmin edilen tarihi hamam gün ışığına çıkarıldı. Bölgede Milas Müze Müdürlüğü tarafından kurtarma kazısı başlatıldı.

Milas Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kısmı ortaya çıkarılan tarihi yapının, kaledeki ikinci hamam olduğunu bildirdi. Özbey, kurtarma kazılarında bazı metal tarihi eserlerle bir metal kap ve 4 sikke bulunduğunu, eserlerin Milas Müze Müdürlüğüne teslim edildiğini kaydetti.

Beçin Kalesi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer aldığına değinen Özbey, "Kaledeki düzenleme projesi, Muğla Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Proje, İzmir Rölöve Anıtlar Kurulu tarafından da ihale edildi" dedi.

Beçin Kalesi'nde ziyaretçilerin gezebilmeleri için ihtiyaca cevap verebilecek bir takım üniteler yapılması için çalıştıklarına işaret eden Özbey, "Kalede bir ziyaretçi merkezi kurulacak. Arkasından ticari üniteler ve modern bir gişe ile mekanların gerçekleştirilmesiyle çalışmalar son bulacak" diye konuştu.

Özbey, Beçin Kalesi'nin daha önce ücretsiz ziyaret edildiğini ancak bakanlık düzenlemesiyle ziyaretin ücretli hale getirildiğini, işletmesinin de TÜRSAB tarafından yapılacağını açıkladı.