ANKARA

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), 2015-2016 sanat sezonunu Modern Dans Topluluğu'nun 3 Ekim'de sahneleyeceği "Külkedisi" ile açacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Modern Dans Topluluğu'nun geçen sezon dünya prömiyerini gerçekleştirdiği, izleyici ve eleştirmenlerin beğenisini kazanan yapımı "Külkedisi (Cinderella)", 3 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Herkesin bildiği klasik Külkedisi masalının bolca güldürü öğeleri ve güçlü görsellikle yeniden yorumlandığı eser, ödüllü Alman koreograf Anna Vita tarafından ADOB için özel olarak hazırlandı.

Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli eserlerinden biri olan ve orkestra şefliğini Burak  Şatana, koreografisini Deniz Çığ'ın, metin yazarlığını Özlem Belkıs'ın yaptığı iki perdelik müzikal komedi "Kanlı Nigar"ın müzikleri ise Cem İdiz tarafından bestelendi.

Konserler

Tepe Prime Avenue Geleneksel Yaz Konserleri kapsamında ünlü şarkıcı Sertap Erener bugün Tepe Prime Avenue'de sanatseverlerle buluşacak.

Next Level Joy Türk Konserleri çerçevesinde Suzan Kardeş bugün, Grup Gripin 3 Ekim'de sahne alacak. Şarkıcı Halil Sezai ise yarın Jolly Joker'de sahne alacak.

Open Fest 2015 kapsamında Model ve Emre Aydın yarın, Hayko Cepkin ve Şebnem Ferah 3 Ekim'de, Mabel Matiz ve Sıla ise 4 Ekim'de Ankaralılarla buluşacak.

Güvenç Dağüstün ve Nükhet Duru ise 8 Ekim'de Hayal Kahvesinde hayranlarıyla biraraya gelecek.

Filmekimi Ankara'da

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nca (İKSV) Vodafone FreeZone sponsorluğuyla düzenlenen 14. Filmekimi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Etkinliğin Ankara bölümünde birbirinden güzel filmler, sinemaseverlerle buluşacak.

Büyülü Fener Kızılay Sinemasında 2-4 Ekim tarihleri arasında gösterilecek filmler arasında, yönetmenliğini Pablo Larraín'in yaptığı "The Clup", yönetmenliğini Xavier Giannoli'in yaptığı "Marguerite", yönetmenliğini Terrence Malick'in yaptığı "Knight of Cupsknight", yönetmenliğini Robert Eggers'in yaptığı "The Witch", yönetmenliğini Arnaud Desplechin'in yaptığı "My Golden Days (Benim Güzel Günlerim)", yönetmenliğini Nanni Moretti'nin yaptığı "My Mother (Annem)", yönetmenliğini Yorgos Lanthimos'un yaptığı "The Lobstert", yönetmenliğini Grímur Hakonarson'un yaptığı "İnatçılar", yönetmenliğini Noah Baumbach'un yaptığı "Mistress America (Bayan America)", yönetmenliğini Stephen Frears'in yaptığı "The Program (Son Efsane)", yönetmenliğini László Nemes'in yaptığı "Saul Of Son (Saul'un Oğlu)", yönetmenliğini Anton Corbijn'in yaptığı "Life" yer alıyor.