BAKÜ 

Azerbaycan'da Dünya Aşçılar Günü dolayısıyla Ekmek Festivali düzenlendi.

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Aşçılık Merkezinin ortaklaşa düzenlediği festivalin açılışına bakanlık yetkilileri, milletvekilleri, diplomatik misyon temsilcileri, sanatçı ve edebiyatçılarla çok sayıda davetli katıldı.

Festivalde, Azerbaycan'ın 24 bölgesine has çok sayıda ekmek çeşidi görücüye çıktı. Kırgızistan ve Özbekistan ekmeklerinin de tanıtıldığı festivalde Türkiye'yi Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezi temsil etti.

Milli Aşçılık Merkezi Başkanı Tahir Emiraslanov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 115 ülkede kabul edilen Dünya Aşçılar Günü'nü Ekmek Festivali ile kutlamak istediklerini söyledi.

İslamiyet'ten önce Türklerin ocağa, ekmeğe ve anne sütüne yemin ettiğini bildiren Emiraslanov, ekmeğin Türk kültüründe her zaman kutsal olarak kabul edildiğini belirtti.

Emiraslanov, bugün yüzlerce ekmek türünün sergilendiği ve daha önce görmedikleri ekmekleri tattıklarını ifade ederek gelecekte festivalin kapsamını daha da büyüteceklerini ifade etti.

Davetlilere ekmek çeşitlerinin yanı sıra çeşitli hamur işi tatlıların ikram edildiği festivalde, Azerbaycan mutfağının tanıtımında emeği geçenlere plaket takdim edildi.