ÇANAKKALE

Bozcaada ilçesinde yarın başlayıp üç gün sürecek uluslararası festival kapsamında işletmelerde hazırlanacak özel menüler, uygun fiyatlarla sunulacak.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Yahya Göztepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisi düzenlenen "Bozcaada Uluslararası Lezzet Festivali"ne, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan katılacak konuklarının müzikleri ve yemekleriyle renk katacağını söyledi.

Festivalin yarın başlayıp üç gün süreceğini belirten Göztepe, Türk ve Yunan müzik gruplarının ülkelerinin şarkılarını seslendireceğini anlattı.

Organizasyonun ikinci gününde Bozcaada Meydanı'nda "Yemek Tadım Günü" yapacaklarını aktaran Göztepe, "Bozcaadalı kadınlar, birbirinden güzel ve leziz yemeklerini adaya gelecek misafirlerin beğenisine sunacak. Bu etkinlikte, Midilli Adası ve başka ülkelerden yemek ustaları da yöresel yemekler hazırlayacak" dedi.

Sanatçı Suzan Kardeş'in, festivalin ikinci akşamında konser vereceğini dile getiren Göztepe, son gün ise Bozcaada'da çekilen "Bir Küçük Eylül Meselesi" filminin gösterileceğini ifade etti.

Göztepe, Bozcaada'daki işletmelerin festival süresince özel menülerini uygun fiyatlarla konuklara sunacağını bilgisini vererek, herkesi etkinliklere davet etti.