FATMA ÇELİK
Kemer Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali 13 Haziran Cumartesi günü kortej geçişi ile start aldı.
46 Tır ve Kamyonun üzerinde animasyon gösterileriyle tam bir karnaval havasının görüldüğü festival kortejinde, Başkan Mustafa Gül eşi Neşe Gül ile birlikte kortejin en önünde yürüyerek halkı selamladılar.
Daha sonra Ahmet Erkal Spor tesislerine geçen binlerce kişi İnna hemen ardından ise, Kuzeyin oğlu Volkan Konak konseri ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler.
Kemer Belediyesi tarafından organize edilen 12.Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali cumartesi akşamı kortej geçişi ile start aldı.
Kemer Cumhuriyet Meydanı önünden başlayarak, Atatürk caddesi üzerinden, Liman caddesine, oradan da konser alanı olan Ahmet Erkal Spor tesislerine kadar müzikler ve korna sesleriyle hareket eden 46 tır ve kamyona, küçük araçlarda eşlik etti. Mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde yürüyen korteje, sambacılar ve Off-Road kulübü üyeleri de katılarak ayrı bir renk kattı.
Eşi Neşe Gül ile birlikte kortejin en önünde konser alanına kadar yürüyen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül halkı selamladı. Gül çiftine ise, Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, MHP Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Karadüz, Kadın Kolları Başkanı Zeynep Nizam ve MHP’li Belediye Meclis Üyeleri eşlik ettiler. Ralli servis alanında tamamlanan kortej yürüyüşünün ardından festival etkinlikleri, Ahmet Erkal Spor Tesisleri'nde, İnna ve Volkan Konak konserleriyle devam etti.
Festivalin ilk gününde sevenleriyle buluşan İnna'ya konserin sonunda teşekkür eden Başkan Mustafa Gül sahneye eşi Neşe Gül ve oğlu İsmail Hakkı Gül ile birlikte geldi.

“Kemer turizmi için var gücümüzle çalışacağız”


İsmail hakkı Gül’ün İnna'ya çiçek takdim etmesinin ardından konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Kemer turizmine katkı sağlamak üzere var gücümüzle çalışmaya ve sosyal etkinliklerimizde yenilikler yapmaya devam edeceğiz. Hükümetimizin ve özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığımızın artık Kemer turizmini desteklemelerini bekliyoruz. Desteklemiyorlarsa dahi, bizlere imkan versinler Altın Portakal Film Festival'ini bile unutturacak festivallere imza atarak, Kemer’i dünyaya tanıtalım. En büyük organizasyonları biz yapıyoruz. Ben iddialıyım ve yine en büyük organizasyonları, festivalleri, Enduro Motosiklet yarışlarını yine biz yapacağız ve Kemer'imizi dünya Turizminin cenneti olarak bir numara yapacağız. Yine en büyük sanatçıları biz getireceğiz” dedi ve büyük sanatçı Kuzeyin oğlu Volkan Konak sahne aldı.

Festivale 15 bin kişi katıldı


Başkan Mustafa Gül’ün konuşmasının ardından, sunuculuğunu ünlü manken Ece Erken’in yaptığı 12. Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali’ne yaklaşık 15 bin kişi katıldı.
Alkışlar arasında sahneye çıkan Volkan Konak, ilk olarak, “Yollar Bizimdir” isimli şarkıyı seslendirdi.
“Ha uşaklarım sütüm helal olsun size. Siz prova yapıp da mı geldiniz. Belli ki çalışmışsınız; hepinizi tek tek tebrik ederim” diye esprili bir yaklaşım sergileyen Volkan Konak, şarkı aralarında seyircileriyle sohbet ederek, kimi zaman izleyenlerini güldürdü, kimi zaman ise anıları ve şiirleriyle hüzünlendirdi. Hiç kimse sizi buraya gelmeye mecbur etmedi diyerek kısa bir konuşma yapan ünlü sanatçı Volkan Konak, “Biz, Kemer Belediye Başkanımız Mustafa Gül ve Kemer’liler için buradayız. Sizler fedakarlık yapıp bizi onurlandırmak istediniz. Hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi.
Kısa bir konuşma yapan Başkan Mustafa Gül ise, “Kemer halkı ve ailem, Volkan Konak’ı çok seviyoruz. 12’ncisini düzenlediğimiz Altın Nar Kültür ve Sanat Festivalinde halkımızın isteği doğrultusunda sanatçımız Altın adamı 3. Kez aramızda görüyoruz. Bizlerle beraber olduğu için sizlerin huzurunda kendisine teşekkür ederim” dedi.
Ardından sahneyi tekrar volkan konağa bıraktı. Artık Kemer'de yer yerinden oynadı. Geç saatlere kadar devam eden konser sonrasında volkan konak sahneden ayrılırken sizleri Allah'a emanet ediyorum” diyerek selamladı.