Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu; 13 Ocak 2018 Cumartesi saat: 14:00’de Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul-Sirkeci Şubesi’nde Sn. Ahmet Kendigel’in önderliğinde (Albay) kukla, palyaço ve pasta ile 50 çocuğa sevinçli gün yaşatan Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde etkinlik düzenledi.

Lionsların Şehit ve Gazi Ailelerine Destek Komisyon Başkanı Ln. Fisun Bellisan’ın etkinlik konuşmasında “Vatanı uğruna canlarını feda eden şehit ve gazilerimizin yavrularına bir nebzede olsa dokunabilmek, eğlendirebilmek, sevgiyle birlikte olmaya ve etkinlik ile onları motive etmeye geldik”. Dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti. “Gazilerimiz ve aileleriyle birlikte olmak ve sağlık sorunlarını dinleyerek paylaşabilmek ve mutlu edebilmek için yola çıktık. Onur verici görevimizde yolumuz açık ve başarılarımızın tam olmasını diliyorum”. Ayrıca; “Tüm dünya çocukları için savaşların son bulduğu, çocukların güldüğü, ölmediği bir dünyada yaşamalarını diliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Aydınlatıcı bilgilerin ardından “Sağlıklı Yaşam” konularını içeren konusunda uzman doktorlar şehit ve gazi ailelerine sağlıklı yaşam ile ilgili konulara dair slayt gösterisi dahilinde açıklayıcı bilgiler verdiler. 
Projeye destek vererek katılım yapan kulüplere Muharip Gaziler Derneği Başkanı Emekli İs. Kd. Albay Ahmet Kendigel teşekkür belgesi ve plaket verdi. Fotoğraf çekiminin ardından şehit ve gazi aileleri için düzenlenen program son buldu. 

Haber: Zambak Karabay