Kitap Dünyası 

MERYEM SÛRESİ 3 : KULLUĞUN HAKîKATİ

Cemâlnur Sargut’un Meryem Sûresi serisinin beklenen üçüncü ve son kitabı  ‘’Kulluğun Hakîkati’’  Nefes Yayınevi’ nden çıktı. Mutasavvıf yazar Cemâlnur Sargut tarafından derlenen Meryem Sûresi  serisinin üçüncü kitabı Meryem Sûresi 3 : Kulluğun Hakîkati, Kur’ân-ı Kerim’de yer alan Meryem Sûresi’ nin 30 ile 40. ayetlerinin mutasavvıflarca yapılmış şerhlerinin yanı sıra, içinde derin tefekkür izlerinin de görülebileceği bir eser.  Meryem Sûresi serisinin bu kitabında, safiyet makamında tecelli eden kulluğun hakîkatine işaret ediliyor. Peygamberin bu makamda temsil ettiği ferdiyet, hiçlik, yokluk, ve hiçbir peygamberde görülmeyen mübarek kulluğunun, derecelerin en yükseği olduğunu bu satırlar arasında öğreniyoruz. İbadet zevkini, ibadetle Allah’ a yanaşma lütfunu yine bu kitapta Resullullah’ tan öğreniyoruz. 33. ayette kıyamet, kulluğun kıyametle ortaya çıkışı ve kıyametin nevileri anlatılıyor. Bu ayetler gerçekten insanın kendi kendiyle buluştuğu, kendi hiçliğini ve Allah’ ın sonsuz büyüklüğünü hissettiği ve insanın kıyametinin ancak bu yokluğa ermekle koptuğu hakikatini anlatıyor ve öğretiyor.  Yazar Cemâlnur Sargut, Meryem Sûresi’ nin 30 ile 40. ayetlerini kapsayan Meryem Sûresi serisinin üçüncü kitabı olan bu eserde, Hz.  Meryem’ in safiyetinden gelen ve Hz.  Peygamber (s.a.s.)’ de tecelli eden kulluğun hakîkatinden bahsederken Ken’an er Rifâî Hazretleri’ nin şu mısralarını kullanıyor: “Kulluğu mü’minlerin bir ulu Sübhân’adır,  Hizmeti dervişlerin er olan insânadır.” 

Tasavvuf : İslam’ ın Kalbi

Cezayirli Şeyh Khalid Bentounés’ in fransızcadan tercüme edilen eseri ‘Tasavvuf : İslam’ ın kalbi’ Nefes Yayınevi’ nden çıktı. Devrimizin çok seçkin manevi büyüklerinden Uluslararası Aleviye Sufi Derneği (AISA) Başkanı Şeyh Khaled Bentounés tarafından kaleme alınan Tasavvuf : İslam’ ın Kalbi isimli eser Nefes Yayınevi tarafından basılarak Türk okuyucusu ile buluşuyor.  Şeyh Khaled Bentounès, hocadan öğrenciye aktarılarak günümüze kadar ulaşan, sûfîlerin yaşayageldiği derin İslâm hayatının ve Hazret-i Muhammed’e (s.a.s)kadar uzanan bir silsilenin günümüzdeki bir temsilcisidir. Bentounès, Batı’da eğitim aldıktan sonra, babasının vefatı üzerine Aleviye tarîkatının başına seçilmiştir. Meslekî uğraşılarının yanında, İslâm’ın özü olan tasavvufu aktarmak için Avrupa’yı, Afrika ülkelerini ve Orta Doğu’yu dolaşmıştır. Tüm yaşamını İslamın gerçek manada anlaşılmasına ve yaşanmasına adamış olan Bentounés, bu anlamda Doğu ve Batı dünyaları arasında güvenli bir manevi köprü oluşturmuştur. Kitabının önsözünü yazmasını istediği dostu Lyon Piskoposluğu Rahibi Christian Delorme eserle ilgili sözlerinde ‘’Bu kitap başlı başına bir olaydır. Çünkü ilklerden biri olarak bir Müslüman din adamı özellikle batı olmak üzere büyük bir kitleye Allah’ la ilişkisini, ve herşeyin üstünde olan ve aynı zamanda herşeye müdahil olan O’ nu tanımak için kullandığı yolları açıklıyor.’’  Tasavvufun temellerini hatırlatan Tasavvuf : İslam’ ın Kalbi, yaşanmış mânevî bir deneyimin şâhitliği ve paylaşımıdır. Eserde önce Bentounès’in hayatı anlatılmakta, ardından tasavvuf geleneği, insân-ı kâmil, cihat, mürşit ve mürit, İslâm’ın beş şartı, çalışma hayatı, halvet, erkek ve kadın, besmele, yaratılış ve ölüm gibi mevzular üzerinde durulmaktadır.

Medya Dünyası 

Gizem Özdilli Modacı Pınar Bent’in Defilesiyle Podyumlara Geri Döndü'

Tv programcılığından iş dünyasına geçiş yapan gelinlik ve abiye üzerine gerçekleştirdiği tasarımlarıyla hem ülkemizde hem de Arap dünyasında bir marka haline gelen modacı  'Pınar Bent' hafta sonu Cevahir Otel de muhteşem bir defileye ev sahipliğini yaptı. Uzun yıllardır podyumlardan uzak kalan Gizem Özdilli  'Pınar Bent' in tasarımlarıyla tekrar podyumlara geri döndü. Defilede oldukça heyecanlı olan manken uzun bir aradan sonra çıktığı podyumda izleyicilerin alkışları eşliğinde yürüdü. Sinemanın  efsane oyuncusu Nuri Alço Tuğba Özay ve Gamzeli güzel Bahar  Öztan'ın da katıldığı gecede, podyum da Aycan Şencan, Aleyna Eroğlu, Didem Delen Sude Demirel gibi isimler farklı tarzlardaki gelinlik modelleriyle boy gösterdi. Birbirinden renkli ve tesettür gelinliklerin de  sergilendiği gecede Gizem Özdilli'nin giydiği kırmızı gelinlik günün en dikkat çeken gelinliği oldu. Medya iletişim danışmanı Konca Kumkum’un da katıldığı ve sosyal medyada bolca yer verdiği defilede bu yıl Kırmızı Türk ödüllerinde yılın umut veren genç yeteneği  ödülünü alan Aleyna Eroğlu sempatik tavırları, taşlı makyajı ve tacıyla dikkatleri üzerine topladı.

İlke Duyan Estetik Mucizesi ile Ekranlara Döndü! 

Dr. İlker Manavbaşı’nın estetik operasyonlarla ile ilgili bilgiler aktardığı programı TV8int kanalında yayına başladı. Sunuculuğunu, izleyenlerin at yarışları yayınlarından yakından tanıdığı İlke Duyan Ergür’ün yaptığı programın yönetmeni ise tecrübeli isim Ahmet Ateş. TV8int’de haftalık yayınlanacak programda Dr.İlker Manavbaşı, liposuction, karın germe, yağ enjeksiyonu, yüz estetiği, kombine ameliyatlar, göğüs estetiği, burun estetiği ve benzeri konularda merak edilen soruları  yanıtlanıyor. Dr.İlker Manavbaşı ile Estetik Mucizesi başarılı ve güzel sunucu İlke Duyan Ergür’ün sunumu ile Tv8 İnt’de

Çifte Tarife TRT Fm’de 

Banu Tarancı ve Selim Karakaya ile Çifte Tarife ile hafta içi her gün 18:00-20:00 saatleri arasında TRT FM'de! Bir süredir radyo çalışmaları yapan iki başarılı sunucunun programında kendilerine özgü üsluplarıyla dolu dolu iki saatlik program dinleyenleri bekliyor. Sosyal medya hesaplarından interaktif olarak da katılabileceğiniz Bu keyifli programı mutlaka dinleyin.. 

Yaşam Nasıl Rengarenk olabilir ? Şebnem Tacigut ve Anıl Şehirlioğlu Özel Röportajı 

Onlar Rengarenk Akademinin  iki Farklı Rengi Şebnem Tacigut ve Anıl Şehirlioğlu '

Yaşam renginizi biliyor musunuz?  

Hayatımız, umutla ve dileyerek hep rengarenk olsun isteriz. Tabii, kişiden kişiye değişir bu renk armonisi… Gökkuşağının her rengi ve tonunun yansıması vardır çoğumuzda. Bazen de puslu bir hava gibi bulutlar gezer renklerin üzerinde. O zaman “Senin rengi ne?, Yaşam nasıl rengarenk olabilir?” gibi soruları soralım ve gökkuşağının altında dans eder gibi bir yazı dizisinde gezintiye çıkalım. İki kadın, yaşam akademisinde ortak, ikisinin de renkleri hissedilir ve farklı. Bu iki kadından Şebnem, turuncu ile yeşilin; Anıl ise, mor ve mavinin bazen de kırmızının karışımı, ebruli renklerden oluşan bir tablo duygusu verdi bana. Renkli, eğlenceli, yaşama dair yeni bilgileri de öğrenmeye Rengarenk Yaşam Akademisi’nin kurucuları ile ilginç bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

Sevgili Anıl, Şebnem ile nasıl bir araya geldiniz ve yaşam akademinizi nasıl kurdunuz? Adı neden Rengarenk?

Rengarenk Yaşam Akademisi, ilk olarak 2012 senesinde benim tarafımdan Siyah Beyaz Kuantum Yaşam Akademisi olarak kuruldu. Bu akademi, benim 5 yıl önceki hayalimdi. İsminin Siyah Beyaz olmasını istememin sebebi; insanların içindeki karanlığı aydınlatabilmekti. 2014 yılında kişisel gelişimci, Reiki hocası Şebnem Tacigut’la Mart ayında yollarımız birleşti ve akademimizdeki yeni ve canlanan enerjiyle de adımız da Rengarenk Yaşam Akademisi oldu. Bu adı rüyamda gördüm. Ve deneyimlerimizde de siyah da dahil olmak üzere, yaşamın tüm renklerini barındırdığını, önemli olanın, bizim bu renklere bakış açımızın olduğunu gördük.

YAŞAM KOÇLUĞUNDA FARKLI BİR BOYUT

Neden gelmeliyiz Rengarenk’e?

Bizler Rengarenk Yaşam Akademisi eğitmenleri olarak, Kuantum Düşünce Tekniği eğitimlerini de aldığımız için, yaşam koçluğuna daha da farklı bir boyut kazandırdık. Kişinin şu andaki sorunlarının esas kaynağı, bilinçaltındaki 0-12 yaş arası kodlamalar, travmalar, gördükleri ebevenyn ilişkileri ve sürekli duydukları hayatla ilgili cümlelerdir.

BÜTÜNCÜL İYİLEŞME

Kuantum Düşünce Tekniği uygulamaları ile geçmişe dönerek, bu negatif duyguların oluştuğu ilk anların kişide yarattığı olumsuz etkileri de temizleyerek, bütüncül bir iyileşme sağlamaktayız. Çünkü bilinci esas etkileyen, buzdağının görünmeyen tarafı olan bilinçaltıdır. Bilinçaltımız, anne karnına düştüğümüz andan itibaren şahit olduğumuz tüm verileri kayıt eder ve depolar. Kişilik, karakter ve inançlar oluşurken bu verileri kullanır.

ÇÖZÜM ASLINDA KENDİMİZDE

Biz akademimizde, kişinin yaşamının aksadığına inandığı konularda, çözümün kendisinde olduğunun farkına varmasını sağlıyoruz. Herkesin ihtiyacına göre belirlenen teknikler ve enerji uygulamalarıyla, bu farkındalığa ve çözümüne aracılık ediyoruz. Sebepler dış kaynaklı gibi görünse de kişinin kendisiyle ilgili sebepleri keşfedip, geçmişten getirdiği düşüncelere, korkulara yeni bir gözle bakmasını ve önüne yeni hedefler koyup hayata geçirmesine rehberlik ediyoruz.

Peki, akademiye kimler gelebilir?

Hayatında aşk, sağlık, finans ve ilişkiler gibi temel konularda tıkanıklık yaşayan ve artık bunları çözüp, hak ettiği mutluluğu yaşamak isteyen herkes. Akademimizin kapıları her zaman açık. Anne adayları da hamilelik döneminde akademimize gelerek doğacak çocuklarının mutlu, huzurlu ve güvenli bir dünyaya adım atmasını sağlamak için anne karnı-çocuk kuantum uygulamaları da almaktadırlar.

Akademiye gelen bir kişinin sonrasında hayatında neler değişiyor?

Biz kuantumu fizikteki karşılığı ile değil düşünce boyutunda benimsiyoruz. “Kuantum Düşünce Modeli” olarak bakılmalıdır. Bunun için danışanlarımıza ihtiyaçlarına göre, farklı teknikler uyguluyoruz.

MUTLULUĞA AÇIK BİLET Mİ?

Bunun mutluluğa şöyle bir faydası var. Evrendeki her şey bir enerjidir. İster elle tutulur ister görünmez olsun, her şey enerjinin bir formudur. Ve bu enerjilerin yaydığı titreşimler sadece “benzer” enerjilerle buluşabilir. Diğer bir deyişle, “benzer benzeri çeker”.

Bizim enerjimizi de düşüncelerimiz, duygularımız, inanç kalıplarımız belirler. Farkında olduğumuz ya da olmadığımız bu kalıplar, bizim enerjimize denk gelen yani benzeyen olayları, karşılaşmaları ve durumları yaratır. Yani olumlu ya da olumsuz olasılıklardan hangisini yaşayacağımızı, bizim o konuyla ilgili bakış açımız ve çekirdek inancımız belirler.

KALIPLAR VE BAKIŞ AÇILARIMIZ 0-10 YAŞ ARASI YAŞLARDA BİLİNÇALTINDA BİRİKMEYE BAŞLAR

Bunun temelleri de 0-10 yaş arasında yaşanılan travmalar, küçük ama etkili olaylar üzerine aldığımız kararlar, öğrendiklerimiz ve anne-baba ile atalardan gelen inançlarla atılır; tüm bunlar bilinçaltında birikir. Kişinin bir yardım almadan bunların farkına varması her zaman kolay değildir. Biz tekniklerimizde hızlı ve etkili şekilde bu farkındalığı sağlayabiliyoruz

MUTLULUĞU YARATAN FARKINDALIK

Bize hizmet etmeyen kalıplar kırılıp, yerine yenileri konduğunda mutlu bir hayat için hiçbir engel kalmaz. Hani sevgi içimizde diye –artık biraz da gülümseyerek söylediğimiz- bir söylem vardır ya, mutluluk da öyle. Mutluluk herkesin yaradılışla gelen hakkıdır, kimse bu dünyaya mutsuzluk için gelmez. Kuantum Düşünce bunun için çok etkin ve iyileştirici bir modeldir. Akademimize gelen kişiler, bu farkındalığı keşfetmiş olarak ayrılırlar.

Müzik Dünyası 

Meltem Yaman’dan Yeni Single "Bu Kadarı Fazla"

Meltem Yaman'ın ilk single'ı "Bu Kadarı Fazla", PDND etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. Sözlerini Meltem Yaman, müziğini Asım Gökmen ve Meltem Yaman'ın birlikte hazırladığı şarkının düzenlemesini Can Tosun, mix&mastering'ini ise Burak Sarıkaya yaptı. Produktörlüğünü ise Soner Sarıkabadayı yaptı.  Müziğe çocuk yaşlarından itibaren tutkuyla bağlandığı söyleyen güzel şarkıcı Meltem Yaman'ın "Bu Kadarı Fazla" şarkısının video klibi Mustafa Özen yönetmenliğinde çekildi. Elektronik ögelerin yoğun bir şekilde kullanıldığı "Bu Kadarı Fazla", aşk yaşadığı sırada sevdiğinden değer alamayan bir kadının, ayrılık acısı sonrasında kendini bulmasını anlatıyor. Üç yıl hemşire olarak devlet memurluğu görevinde çalıştıktan sonra, müzik aşkının ağır basmasından dolayı istifa ederek, mutlu olduğu yolda ilerlemek için kariyerini yeniden planladı. Oyunculuk, drama ve diksiyon dersleri alan, kısa filmlerde rol alan Meltem Yaman; TV8, Fashion Tv, Tmb gibi televizyon kanallarında çeşitli programlar sundu. Behzat Gerçeker'den 1 yıl piyano dersleri alan Meltem Yaman, 2010 yılında İstanbul'da düzenlenen hip hop dans yarışmasında birinci oldu... Meltem Yaman hem sesi hem güzelliğiyle dikkat çekiyor. 

Tiyatro Dünyası 

Şebnem Özinal Tamamla Bizi Ey Aşk İle Sahnede! 

Başarılı ve güzel oyuncu Şebnem Özinal Yepyeni tiyatro oyunu Tamamla Bizi Ey Aşk ile Sahnede! Ali Poyrazoğlu'nun yazdığı “Tamamla Bizi Ey Aşk” tiyatro oyunu, izleyicisiyle buluşmaya başladı. "Ali Poyrazoğlu'nun kitabından yola çıkarak yazdığı “Tamamla Bizi Ey Aşk” interaktif bir güldürü. Tökezlemiş gönül ilişkilerinin, düzeltilip yerli yerine oturtulmasının yöntemleri üstüne müthiş bir güldürü. Buruşmuş gönül ilişkileri, evlilikler nasıl ütülenmeli, eski düzgün haline getirilmeli... Evlilik terapisi yapan doktorların kapısında kuyruk var. Oyunda terapi yapılan bir çift üzerinden seyircilere bu işin sırları açılıyor, terapi yöntemlerini sergiliyor. “Tamamla Bizi Ey Aşk” dünyanın en tehlikeli konusu “Aşk” üstüne seyirci ile birlikte düşünüyor. Buruşan ikili ilişkileri, evlilikleri nasıl temize çekmeli, nasıl ütülemeli, gönül işlerinin sırları, aksayan, boşanma noktasına gelmiş çiftlerin nasıl düze çıkarıldığını görmek istiyorsanız, “Tamamla Bizi Ey Aşk”ı kaçırmayın.  Evli misiniz, nişanlı mısınız, boşanmak üzere misiniz, evlenmek üzere misiniz, “Tamamla Bizi Ey Aşk”ı görmeden kara vermeyin. Dünyanın en tehlikeli iş ne? Politika. Aşk Politikadan da tehlikeli bir iş. Politikada genellemeler yapabilirsiniz; Aşkın herkese göre farklı bir tanımlaması olduğu için genellemeden kaçmak, her birlikteliğe farklı bakmak gerekir. Kolay kolay ele avuca gelen bir şey olmadığı için de ille de bir şeye benzetmek gerekirse cıvaya benzetebiliriz aşkı... Zıp zıp zıplayan.  Bir evliliğe ve bütün evliliklere terapi yolculuğu;  “Tamamla Bizi Ey Aşk” Bir Ali Poyrazoğlu gösterisi..." Oynayanlar :Ali Poyrazoğlu, Şebnem Özinal, Melih Ekener