Ev yapımı pastalar hem yapımı hemde lezzeti açısından bir çoğumuzun tercihidir.

Üstelik fırınsız yapılan ve sunulan pastalarsa kolay yapımı ile ilk sıralarda yer alır.

Bisküviler ise  bu pastalar için her an elimizin altında bulunan malzemelerden biridir.Kedi dili,pötibür ve bebe bisküvileri ile bir çok çeşit lezzetli pasta hazırlamamız mümkün..

Bugün ki pastamızda çikolatalı nefis lezzeti ile sizleri memnun edecek bir çeşit..

Biz kedi dili bisküvi kullanacağız..Ve iç kremasını bolca hazırlıyacağız..Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum..

Ölçüler 20cm çapında 10cm yüksekliğinde çukur bir kase içindir.

MALZEMELER:

5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı mısır nişastası(140gr)

40 gr kakao(1/2 su bardağı)

100 gr bitter çikolata

1 tatlı kaşığı portakal aroması

1 paket kedi dili bisküvi (24 adet)

KEDİ DİLİNİ ISLATMAK İÇİN:

1 su bardağı oda ısısında süt

ARA KAT:

Fındık kırığı

ÜZERİNE :

Çikolata sos

Fındık

File Antep Fıstığı

YAPILIŞI:

Önce pastanızı koyacağınız kasenizi streç ile dışa taşacak şekilde kaplayın ve bir kenara alınç

Kreması için:

Bir tencereye süt,şeker,nişasta ve kakaoyu alın ve orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.

Koyu bir kıvam alan kremayı ateşten indirin ve portakal aroması ile çikolatayı ekleyerek hızlıca çırpın ve ılık hale getirin.

Streçle kapladığınız kasenize kedi dili bisküvileri yerleştirmeye başlayalım.

Oda ısısında ki sütü bir kaseye boşaltın ve kedi dili bisküvileri süte batırarak kasenin yanlarından başlayarak dizin.

Kasenin orta kısmına da bisküvi yerleştirin.

Kremanın yarısını kaseye boşaltın,kalan 4 adet kedi dili bisküvisini kremanın orta kısmına dizin ve fındık serpin.

Kalan kremayı ekleyin.

Yanlarda uzun kalan bisküvileri ortaya doğru kapatın ve dışa sarkıttığınız streci üzerine kapatarak buzdolabına kaldırın.

En az 2 saat buzdolabında beklettiğiniz pastanızı servis tabağına ters çevirin.

Üzerini eritilmiş çikolata,fındık ve file antep fıstıkla süsleyin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..