Merhabalar,

Cup cake'ler günümüzde hayal gücümüze kalan süslemeleri,mini boyda oluşu,rahat ikramı ve birbirinden lezzetli seçeneklerde olması ile hepimizin tercihi haline geldi.

Kimimiz çikolata parçacıklı,kimimiz kremalı kimimiz de meyveli olanları seçerken,bazen de üzerindeki şık görüntüsü seçme sebebimiz olabiliyor.

Eğer damak zevkinize göre seçenlerden iseniz,bugün yazacağım tarifteki lezzeti seçebilirsiniz.

Cakenin yumuşak ve ipeksi tadı ile üzerinde ki kremanın hafif ve lezzetli oluşu ile en çok tercih edilen cup cake'ler sıralamasında yerini almaktadır.

Görüntüsünü nasıl yaparım diye endişelenmenize hiç gerek yok.Bir çok seçeneği olan krema duy'lar sayesinde ve kreme sıkıcağı torbalara alacağınız krema ile kolayca süslemeyi yapabileceksiniz.

İşte buyrun tarifimize:

MALZEMELER:

• 3 adet yumurta (büyük boy)

• 225 gr toz şeker (1,5 su bardağı)

• 150 ml. sıvıyağ

• 225 ml. yoğurt

• 12 dolu yemek kaşığı elenmiş un

• 1 paket vanilya

• 1 paket kabartma tozu

• 2 yemek kaşığı su

ÜZERİNİN KREMASI:

• 6 su bardağı süt

• 3 yemek kaşığı un

• 3 yemek kaşığı mısır nişastası

• 8 yemek kaşığı toz şeker

• 150 gr tereyağ

• 1 paket toz krem şanti

• 1 paket vanilya

SÜSLEMEK İÇİN:

• İnci beyaz çikolata

YAPILIŞI:

Yumurtaları sarıları ve beyazları olarak iki ayrı kaseye ayırın. Yumurta beyazlarını mikserin yüksek deviri ile çırparak kar haline getirin. Ve bir kenara alın. Yumurta sarılarına toz şekeri ekleyerek çırpmaya başlayın. Suyu ekleyerek şekerin erimesini sağlayın. Sıvıyağ ve yoğurdu ilave ederek çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyin.

Karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını bir spatula ile 3 sefer de karışıma ekleyerek aşağıdan yukarıya ve söndürmeden karıştırın. Orta büyüklükte ki kağıt muffin kalıplarına 2 dolu yemek kaşığı olarak paylaştırın. (isterseniz gıda boyası kullanarak renklendirebilirsiniz. 175 derece de ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ve fırının kapağını aralıyarak soğutun. Daha sonra çıkarın.

Cup cake'lerimiz soğurken kremasını hazırlıyabiliriz. Bir tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alarak orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Koyu bir kıvam alana kadar pişen kremeyı ateşten indirdikten sonra tereyağını ekleyerek 2-3 dakika çırpın.

Toz şantiyi, vanilyayı ekleyerek 5 dakika daha çırpın. Bu esnada ılınan kremayı bir kase içerisine boşaltarak üzeri kabuk tutmaması için streç film ile kapatarak buzdolabında soğutun. Cup cakeler ve kremanız soğuyunca süsleme işine geçebilirsiniz. Ucu tırtıklı uzun duy ile mini yaprak şekilleri vererek üst üste getirerek krizantem şekli verin. Tam orta kısımlarına inci beyaz çikolataları koyarak süslemeyi tamamlayın. Özel günleriniz için hazırlayabileceğiniz bu cup cakeler çok sevilerek yenecektir.

Hepinize afiyet olsun. Sevgiyle...